5 CARA MULAKAN BISNES KERETA SEWA

Salam berikut 5 pilihan yang tuan/puan ada untuk jana pendapatan daripada kenderaan yang tuan/puan ada.

  1. Daftar sebagai host Trevo (kalau tinggal di Pantai Barat Semenanjung & Kota Kinabalu sahaja). Trevo akan cari pelanggan. Tuan/puan hanya perlu sediakan kereta. Trevo ambil komisen dari 38%. DAFTAR SINI.
  2. Tuan/puan boleh iklankan servis kereta sewa di Facebook dan Google. Walau bagaimanapun cara ni agak berisiko tinggi kalau tuan/puan tiada sistem perniagaan yang baik. Join group Whatsapp ni untuk networking dengan pengusaha kereta sewa berdekatan. KLIK SINI.
  3. Kenderaan lebih 5 tahun, boleh sewakan kepada pemandu e-hailing. Sebagai contoh Proton Saga boleh sewakan RM1,600 sebulan. Deposit RM800 + sewaan seminggu RM400 = RM1200. Kontrak minima 6 bulan. Setiap minggu penyewa perlu bayar RM400. Lewat 3 hari perjanjian batal, deposit hangus dan kereta tuan/puan boleh ambil balik. Pastikan pasang GPS Tracker. Boleh tempah sini GPS terbaik ==> KLIK SINI.
  4. Kalau Tuan/Puan tak ada masa nak urus bisnes kereta sewa, boleh pajak kepada syarikat kereta sewa yang sudah berpengalaman dan ada track rekod yang bagus. Nak pajak kepada rakan niaga GoGreenMatrix (GMHUB) KLIK SINI.
  5. Tuan/Puan boleh sertai team saya dalam program rakan niaga GoGreenMatrix (GMHUB). Latihan, group support, sistem, dokumen sewa, bahan marketing disediakan. Tuan/puan boleh sewakan kereta terus kepada pelanggan atau tawarkan harga ejen kepada GMHUB lain. Yuran RM300 setahun. KLIK SINI untuk info.

Harap membantu

Wahi Abd Rashid
Green Matrix