5 CARA MULAKAN BISNES KERETA SEWA

Salam berikut 5 pilihan yang tuan/puan ada untuk jana pendapatan daripada bisnes sewa kereta.

  1. Tuan/Puan boleh jadi ahli GoGreenMatrix. Kelebihan sistem GoGreenMatrix adalah peserta yang tiada kenderaan boleh dapat komisen dari 10% dengan menyewakan kenderaan ahli lain. Bagi peserta yang ada kenderaan, mereka boleh sewakan kenderaan terus kepada pelanggan ataupun tawarkan harga ejen kepada ahli GoGreenMatrix yang lain. GoGreenMatrix sediakan latihan, group support, sistem tempahan online, dokumen sewa, sistem semakan senarai hitam pelanggan, kemudahan CTOS dan bahan pemasaran. Yuran keahlian RM300 setahun. Sekiranya GoGreenMatrix berikan pelanggan, GoGreenMatrix akan ambil komisen 20%. Sekiranya peserta dapat pelanggan, GoGreenMatrix hanya ambil 1% royalti untuk tampung kos. KLIK SINI untuk info lengkap.
  2. Sekiranya Tuan/Puan ada kenderaan bajet yang boleh disewakan, boleh daftar sebagai host di e-platform di bawah. E-Platform akan ambil komisen tertakluk kepada syarat yang mereka tetapkan.
    • Klezcar (Royalti dari 7%, pelanggan cari sendiri, hanya guna sistem dan lesen sahaja).
    • Wahdah (komisen dari 15%).
  3. Tuan/puan boleh iklankan servis kereta sewa di Facebook dan Google. Walau bagaimanapun cara ni agak berisiko tinggi kalau tuan/puan tiada sistem perniagaan yang baik. Join group Whatsapp ni untuk networking dengan pengusaha kereta sewa berdekatan. KLIK SINI.
  4. Kenderaan lebih 5 tahun, boleh sewakan kepada pemandu e-hailing. Sebagai contoh Proton Saga boleh sewakan RM1,600 sebulan. Deposit RM800 + sewaan seminggu RM400 = RM1200. Kontrak minima 6 bulan. Setiap minggu penyewa perlu bayar RM400. Lewat 3 hari perjanjian batal, deposit hangus dan kereta tuan/puan boleh ambil balik. Pastikan pasang GPS Tracker. Boleh tempah sini GPS terbaik ==> KLIK SINI.
  5. Kalau Tuan/Puan tak ada masa nak urus bisnes kereta sewa, boleh pajak kepada syarikat kereta sewa yang sudah berpengalaman dan ada track rekod yang bagus. Nak pajak kepada rakan niaga GoGreenMatrix (GMHUB) KLIK SINI.

Harap membantu

Wahi Abd Rashid
Green Matrix