4 CARA MULA BISNES KERETA/MOTOR SEWA

Saya selalu terima pertanyaan bagaimana nak mulakan bisnes kereta/motor sewa. Berikut merupakan antara langkah yang anda perlu buat.

  1. Mula dengan iklan dulu untuk tengok permintaan, Daftar fb pages dan Google My Business untuk mula mengiklan. Tengok video ni sebagai panduan ==> KLIK SINI.
  2. Kalau dapat tempahan tapi kenderaan tak ada, join group Whatspp ni ikut negeri, tanya dalam group kalau ada yang boleh bekalkan kenderaan sewa. Terbaik booking mesti 24 jam awal. Anda boleh dapat komisen dari 10% ==> KLIK SINI.
  3. Kalau tak mahu cari, pelanggan, boleh daftar sebagai host Trevo (khas untuk mereka yang tinggal di pantai barat Semenanjung Malaysia dan Kota Kinabalu sahaja). Trevo akan cari pelanggan, anda hanya sediakan kenderaan sahaja. Trevo ambil komisen dari 25% hingga 45%. Boleh daftar sebagai host Trevo sini ==> KLIK SINI.
  4. Kalau serius nak buat bisnes sewa kereta/motor, boleh sertai pasukan saya sebagai rakan niaga GoGreenMatrix (GMHUB). Yuran penyertaan RM300 setahun. Anda dapat support group Whatsapp khas, latihan, sistem tempahan kenderaan sewa, dokumen sewa digital, bahan pemasaran, kemudahan CTOS, kemudahan semak maklumat pelanggan dan peluang dapat kenderaan pajak. Info ==> KLIK SINI.

Semoga membantu.

Wahi Abd Rashid
GoGreenMatrix