HALIA HITAM, VOLTEN

Halia hitam sejenis herba semula jadi yang diamalkan oleh masyarakat zaman dahulu sebagai pemakanan tambahan bagi menyihatkan tubuh badan mereka.

Halia Hitam

Ianya menjadi salah satu makanan tradisi setiap kali sebelum dan selepas bekerja di sawah padi di kalangan masyarakat Kepulauan Melayu seperti Malaysia, Singapura, Indonesia, Kepulauan Borneo dan Filipina.

Halia hitam biasanya dihiris dan dikeringkan, kemudian direbus menjadi teh bewarna keperangan sebagai minuman harian.

Masyarakat Melayu di Malaysia kebiasaanya meminum air tersebut yang juga di kenali sebagai ‘air hangat’ setiap kali sebelum dan sekembali dari bekerja di sawah.

Manakala di utara Thailand terutamanya di Wilayah Phetchabun, masyarakat di sana mengunyah halia hitam kering setiap hari sebelum turun ke ladang bagi membekalkan tenaga tambahan.

HALIA HITAM VOLTEN INTERNATIONAL

Nama saintifik halia hitam ialah kaempferia parviflora, kebiasaanya tumbuh secara liar di kawasan bukit dan pergunungan.

Thailand merupakan negara pengeluar utama halia hitam di dunia, ia ditanam secara komersial di Wilayah Phetchabun, kira-kira 400 kilometer ke utara Bangkok.

Terdapat banyak kilang memproses halia hitam didirikan di sini, salah satunya kilang yang menghasilkan ekstrak halia hitam 10 nisbah 1 menggunakan teknologi moden dari Jepun.

Ekstrak halia hitam yang dihasilkan oleh kilang ini sememangnya berkualiti tinggi dan Volten International merupakan pengedar tunggal di Malaysia yang mengimport ekstrak 10 nisbah 1 ini.

Halia Hitam
Halia Hitam

HALIA HITAM UJIAN RACUN

Halia Hitam

Ekstrak Halia hitam ini samada dalam bentuk debu dan cecair diuji terlebih dahulu di Pusat Racun Negara, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.

Ini bagi memastikan ia bebas daripada merkuri dan 68 racun berjadual yang berbahaya kepada kesihatan sebelum ianya dibungkus dan dipasarkan.

Halia Hitam

Selain itu, ekstrak halia hitam yang diimport oleh Volten International ini juga mendapat kelulusan Sijil Halal Thailand.

Manakala kapsulnya yang diperbuat daripada sayuran pula mendapat kelulusan Sijil Halal JAKIM.

Pembungkusan kapsul halia hitam dengan jenama VR4 ini dilakukan sendiri oleh Volten International menggunakan mesin berteknologi canggih di Subang, Selangor.

Bagi memastikan produk keluaran syarikat ini selamat untuk anda gunakan, pada 2020 kapsul Halia Hitam Volten telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL200866115T dan kelulusan Lembaga Iklan Ubat (LIU) Kementerian Kesihatan dengan nombor pendaftaran KKLIU 0490/2022.

HALIA HITAM UJIAN KLINIKAL

Selain mendapat kelulusan KKM dan Pusat Racun Negara, ekstrak halia hitam VR4 Volten International juga mendapat pengiktirafan dalam bidang perubatan yang berkaitan dengan diabetik di peringkat dunia.

Satu ujian klinikal telah dilakukan oleh para pakar perubatan dan saintis Malaysia mengenai ekstrak halia hitam VR4 Volten International.

Ujian melibatkan 12 pengidap diabetik tahap 2 dari Hospital Ampang, Selangor, di mana setiap individu diberi 6 kapsul setiap hari, iaitu 3 kapsul pada sebelah pagi dan 3 kapsul pada sebelah malam.

Hasil ujian mendapati berlakunya penurunan bacaan gula secara mendadak selepas 7 hari.

Ujian juga turut dilakukan ke atas 15 individu yang sihat dengan jumlah yang sama diberikan setiap hari dan hasil bacaan gulanya adalah stabil.

Halia Hitam

Hasil ujian klinikal ekstrak halia hitam VR4 Volten International ini turut diterbitkan dalam ‘JOURNAL OF THE MEDICAL ASSOCIATION OF THAILAND’ dan  ‘JOURNAL HERBA PLONICA (POLAND SCIENTIFIC JOURNAL)’

Halia Hitam

HALIA HITAM 5,7 DIMETHOXYFLAVONE

Berdasarkan kajian sains yang diterbitkan dalam jurnal-jurnal perubatan lain di dunia, halia hitam kaya dengan bahan aktif 5,7 dimethoxyflavone yang amat jarang terdapat pada herbal lain.

Halia Hitam

Ianya amat berbeza dengan halia kuning kerana bahan aktif tadi sememangya tidak terdapat pada halia tersebut.

Sekiranya diamal secara konsisten, bahan aktif 5,7 dimethoxyflavone ini akan memulihkan kembali sel-sel badan, samada yang telah mati atau lemah.

Apabila telah pulih, ianya akan mengaktifkan mitochondria di dalam sel untuk membakar gula, lemak dan lactus asid bagi menjana tenaga dua kali ganda lebih kuat.

Perlu diingat proses ini mengambil masa yang agak lama sedikit kerana ianya bukan seperti ubat yang mengandungi bahan kimia yang bertindak begitu cepat.

HALIA HITAM VOLTEN KHASIAT

Kajian sains mendapati halia hitam kaya dengan pelbagai khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh manusia, antaranya

  1. Anti Oksidan– Mampu mengeluarkan radikal bebas yang banyak mendatangkan kesan negatif kepada sel-sel tubuh.
  2. Anti Radang – Mengurangkan keradangan di dalam tubuh tanpa bertindak secara langsung pada penyebab keradangan. Keradangan biasanya menyebabkan kesakitan dan menjadi penyebab seseorang itu merasa sakit seperti contoh kaki bengkak akibat jangkitan kuman.
  3. Meningkatkan Kecergasan Fizikal– Meningkatkan penjanaan tenaga dalam sel dengan cara mengaktifkan protin kinase (AMPK) dalam myoblast atau anak tisu otot.
  4. Anti Kanser– Satu kajian yang dilakukan oleh Universiti Chiang Mai, Thailand, mendapati ekstrak halia hitam mempunyai kesan anti kanser yang kuat terhadap sel-sel kanser serviks. Manakala, kajian ke atas kanser ovari melaporkan bahawa ianya mampu merencatkan pertumbuhan sel-sel kanser daripada menular ke bahagian lain dan akhir sekali mematikan sel berkenaan.
  5. Menganjalkan Saluran Darah– Tinggi bahan aktif nitrik oksida yang berfungsi sebagai vasidolatasi yang berperanan melonggarkan otot dalam saluran darah. Apabila ini berlaku, lebih banyak darah dapat mengalir dan seterusnya membekalkannya kepada organ-organ lain di seluruh tubuh.
  6. Anti Gastrik Ulser – Halia hitam kaya dengan kandungan kalium (125 miligram), fosforus (63mg) dan kalsium tenaga (52 kilokalori) selain protein, karbohidrat, gentian, vitamin C dan niasin. Bahan-bahan ini sangat diperlukan bagi menyihatkan usus.
Halia Hitam

HALIA HITAM VOLTEN SEJARAH

Halia Hitam

Volten Holding Sdn Bhd diasas pada 2017 oleh Datuk Ismail Che Ani yang juga selaku Ketua Pegawai Eksekutif.

Beliau merupakan seorang yang berpengalaman dalam perniagaan jaringan selama lebih 10 tahun.

Pada tahun 2018, Volten International Asiaemall telah menerima anugerah MALAYSIA OUTSTANDING NATIONAL ENTREPRENEURS AWARDS bagi kategoriTOP 4 Business Category in Online Business Category.

Manakala pada 2020 pula  ‘MADE FOR THE WORLD EXCELLENCE AWARD 2020’ bagi kategori ‘SME Category E-Commerce’.

Kemuncak kepada kejayaan Ismail ialah apabila menerima penganugerahan ‘THE BRANDLAUREATE BRANDLEADERSHIP e-BRANDING AWARD 2021’ dan ‘SMEs e-BRANDING AWARD 2021’ bagi kategori ‘E-Commerce Network Marketing’.

PRODUK VOLTEN

Pada peringkat awal penubuhan, Volten International memulakan perniagaan dengan menjual produk elektronik untuk kegunaan isi rumah melalui sistem ejen.

Pada awal 2019, syarikat mula menceburkan diri dalam produk kesihatan berasaskan halia hitam sebagai salah satu sumber pemakanan tambahan.

Pada masa itu hanya kapsul ekstrak halia hitam VR4 yang diperkenalkan, ianya telah mendapat sambutan di kalangan masyarakat Malaysia yang inginkan kehidupan yang lebih baik samada dari aspek ekonomi dan kesihatan.

Sebanyak 200,000 kotak produk ekstrak halia hitam VR4 Volten terjual di pasaran semasa mula diperkenalkan pada tahun pertama dan pada November, 2020, mendapat kelulusan KKM dengan nombor pendaftaran MAL200866115T.

Selepas itu syarikat mempelbagaikan lagi pengeluaran produk berasaskan halia hitam, di antaranya ialah Volten Vcafe CoffeeVolten Vcafe Black TeaVolten VR5 LiquidVolten V20Volten Vtameen dan Volten Vsweet.

Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
halia hitam

HARGA RUNCIT

Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam

NAK JADI EJEN?

Anda tercari-cari produk yang mudah untuk dijual dengan ulangan pembelian tinggi?

Kami ada jawapan kepada masalah itu, produk halia hitam Volten International sedang berkembang pesat di Malaysia dan juga di negara-negara Asia Tenggara yang lain.

Selain daripada untung runcit yang tinggi, pelbagai insentif menarik disediakan untuk anda seperti contoh kereta dan rumah percuma menanti anda.

Tiada yuran ejen dikenakan sebagaimana syarikat lain, cuma beli mana-mana pakej ejen. Anda sudah bergelar ejen sah Volten International.

Hubungi kami di talian 0128752002 untuk daftar sebagai ejen.

Harga Ejen

1. Single Sets:

Halia Hitam

2. Combo Sets:

Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam
Halia Hitam

*PENGHANTARAN PERCUMA UNTUK SINGLE & COMBO SETS *
*Nota SS – Sabah/Sarawak*

Halia Hitam