Wahi Abd Rashid

DVD : Panduan Bisnes Kereta Sewa

Sekiranya bermanfaat, Kongsikan Artikel Ini..

Picture1

Daripada : Wahi Bin Abd Rashid

Salam sejahtera, terima kasih kerana meluangkan masa ke laman ini.

Saya merupakan usahawan kereta sewa sepenuh masa. Syarikat saya Green Matrix Car Rental mempunyai cawangan di Seluruh Malaysia. Sehingga kini kami mempunyai 20cawangan dan mengendalikan lebih 1,000 unit kereta sewa samada untuk pelanggan korporat, individu tidak kira dari dalam dan luar negara.

Selain sibuk menguruskan bisnes kereta sewa, saya juga aktif menulis buku dan kadangkala saya dipanggil memberikan ceramah keusahawan. Saya juga pernah ditemuramah oleh akhbar Kosmo mengenai bisnes kereta sewa. Di kalangan rakan-rakan usahawan kereta sewa, saya digelar “Otai Kereta Sewa”.

Picture1

Bersama pelanggan daripada United Kingdom

Picture2

Bersama pelanggan dari Jerman

Picture3

Dijemput menghadiri pelancaran buku di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013

Picture4

Keratan Akhbar Kosmo 26 Februari 2013

simpan

Dijemput menjadi speaker Pelabur Underground 2 Februari 2013 dari kiri Tuan Bri, Wahi, Faisal Abdullah dan Zaidi Ismail

Picture5

Speaker Seminar Transformasi Usahawan, Mara 6 Julai 2013

Saya sudah terlibat di dalam bisnes kereta sewa lebih 16 tahun. Bermula daripada seorang budak pencuci kereta (1997) hinggalah menjadi pengarah di syarikat saya sendiri. Pelbagai cabaran telah saya hadapi. Syukur Alhamdulillah saya berjaya menempuhinya.

Sepanjang menjalankan bisnes kereta sewa, saya sering berkongsikan pengalaman melalui blog dan rakaman video. Alhamdulillah perkongsian saya itu menarik minat ramai orang untuk belajar bagaimana menjalankan bisnes kereta sewa.

Ramai yang meminta saya mengajar bagaimana mahu menjalankan bisnes kereta sewa. Pada mulanya saya hanya mengajar beberapa orang kenalan tentang bisnes kereta sewa.

Setelah melihat kejayaan mereka, barulah saya berani untuk berkongsikan dengan lebih ramai orang. Bagi memudahkan saya, maka DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa telah dihasilkan. Alhamdulillah ramai yang telah mendapat manfaat daripada DVD berkenaan.

DVD ini menerangkan bagaimana saya berjaya membangunkan sebuah syarikat kereta sewa dengan modal yang kecil, hingga berjaya menjana pendapatan 6 angka setiap bulan.

 

Picture1

KANDUNGAN DVD

Saya telah memperturunkan segala ilmu yang saya ada di dalam DVD ini. Berikut merupakan antara isi kandungannya.

Softcopy

  • Borang Perjanjian Sewa
  • Invois
  • Resit
  • Perjanjian Pajakan
  • Bisnes Kad
  • Kertas Kerja Memohon Lesen Pelancongan
  • Contoh Catatan Rekod Kewangan (pdf)
  • 9 Contoh Sebutharga
  • Strategi Pemasaran – Hotel Affiliate Program
  • 5 Borang Rekod Kenderaan
  • 1 Borang Penyelenggaran Kereta
  • Sistem Tempahan Kereta Sewa Online (pdf)

Video Tutorial

  • Video 1 – Perkongsian Pengalaman
  • Video 2 – Kelebihan Bisnes Kereta Sewa
  • Video 2 – Pengurusan Bisnes Kereta Sewa

Ebook Panduan Bisnes Kereta Sewa

  • Bagaimana Saya Bermula.
  • Pengalaman Kerja.
  • Masalah Bisnes Kereta Sewa.
  • Sistem Bisnes Kereta Sewa
  • Bagaimana Mengembangkan Bisnes Kereta Sewa?
  • Tip Memulakan Bisnes Kereta Sewa
  • Tip Membeli Kereta Sewa
  • 4 Isu Bisnes Kereta Sewa
  • 7 Tip Menapis Pelanggan Kereta Sewa
  • Menubuhkan Syarikat Kereta Sewa Berlesen
  • Pinjaman Bank (Blanket Hire Purchase)
  • Masa Depan Bisnes Kereta Sewa
  • 8 Kajian Kes Masalah Bisnes Kereta Sewa

Support Group Facebook (Tertutup)

  • Pembeli akan diberikan link untuk masuk ke dalam group tertutup untuk bimbingan.

TESTIMONIAL

Inwan Saem

Mohd Farhan Alias

Mohsein Azmi

Nurila Lukazi

Shahid Fakri

Tahsil Othman

En Zam

 

guarantee

Jaminan 30 Hari Wang Dikembalikan

Saya memberi jaminan, sekiranya anda tidak berpuashati dengan kualiti DVD ini. Saya berikan wang anda kembali.

Picture6

Sekiranya bermanfaat, Kongsikan Artikel Ini..

86 Thoughts on “DVD : Panduan Bisnes Kereta Sewa

  1. SHAH on July 6, 2013 at 4:49 pm said:

    Assalamualakum wbt.

    Nak tnya, stock DVD ni masih ada lagi x? hargnya kalo tempah skali dgn ” Rahsia senang mendapat pinjaman”berapa jumlahnya?

    • Wasalam

      Terima kasih di atas pertanyaan, stok DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa masih ada, harga bersama buku Rahsia Senang Mendapat Pinjaman RM200 sahaja. Harga termasuk kos penghantaran.

  2. qhairul annas on July 14, 2013 at 3:32 am said:

    assalamualaikum encik Wahi….stock DVD panduan asas bisnes sewa kreta masih ade lagi ke? saya berminat nak beli.. tq 🙂

  3. SALAM…
    SAYA DAH MEMBUAT PEMBAYARAN KE PIHAK TUAN..
    CIMB PADA 24 JULAI 2013
    PAKEJ C…..

  4. Salam En Wahi, saya suda buat payment untuk DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa.

  5. sabihis ramanoon on August 22, 2013 at 7:51 am said:

    As salam tuan..boleh ke sy nk beli dvd sewa kenderaan bersama buku rahsia senang mendapat pinjaman? Brp harganya? T.q.

  6. Fadhli Sulaiman on September 21, 2013 at 3:57 am said:

    As salam bang.payment done ke akaun bang Wahi.Rm200.Pakej A, B dan C pada 21 Sep 13 jam 0340H pagi.t.kasih bang Wahi!!

  7. mfaizal on October 4, 2013 at 11:06 pm said:

    assalam.. masih ada lg ker pakej dvd nih?

  8. salam tuan, saya ni org yg duduk dalam kawasan kampung jer, bolehke saya nak melibatkan diri dlm dunia perniagaan kereta sewa ni. setakat ni mmg takde keyakinan diri adakah boleh buat? saya terfikir mungkin ramai org akan sewa kalau duduk di bandar berbanding di kampung. terima kasih tuan.

  9. salam tuan wahi,

    adakah dvd ini sesuai untuk sy yang baru nak bermula dengan bisnes kereta sewa?
    Kereta belum ada lagi. dan modal pun tak ada. kalau modal nak beli kereta tempatan second hand/baru insyaAllah la cukup. sy sangat berminat nak buat biz ni untuk pendapatan sampingan ..mohon bantu..tq ye

  10. Maaf tuan kerana lambat memberi respon.
    Saya dah bank in ke akaun maybank green matrix rm200 utk pakej A+B+C
    Reference :1901427640
    Tq

  11. Salam tuan,sy nak tanya tenteng pakej a+b+c harga 200. Masih available lg x? Sebab sy berminat untuk beli.

  12. Mohd Zainal on November 12, 2013 at 12:09 am said:

    Assalamualaikum tuan,

    Alhamdulillah sy sudah terima semua tempahan sy (Pakej A+B+C).

    Cuma sy x dpt discover di mana utk dptkn DOKUMEN SEWA spt template borang sewa, resit & sbgnya.
    Adakah ada di dlm kandungan video di dlm DVD?

    Diharap tuan dpt bantu sy utk mendptkn sampel2 DOKUMEN SEWA..
    Terma kasih

  13. Salam..berminat tapi market share sy mesti kecil dii kuching memandangkan Tuan sendiri aa cawangan d Kuching..apa pendapat Tuan?

  14. Assalam tuan, masih ada lagikah dvd sewa kenderaan bersama buku rahsia senang mendapat pinjaman? berapa harganya?
    saya berminat mahu membeli..

  15. Assalam tuan, masih ada lagikah dvd sewa kenderaan bersama buku rahsia senang mendapat pinjaman? harganya selepas diskaun 20%x(RM50+150) ialah rm160 / RM180?
    saya berminat mahu membeli..

  16. tahsilazam on February 1, 2014 at 10:23 am said:

    Salam Tn.Wahi. Saya adalah seorang pekerja awam dan saya sering mengikuti perkembangan status tuan di FB dan pernah membeli buku hijrah menjadi usahawan. Hari ini saya ingin memesan DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa Premium dan buku rahsia senang dapat pinjaman. Terima kasih atas perhatian tuan.

  17. firdaus on February 14, 2014 at 4:37 pm said:

    Salam, sy minat nak beli la tuan.. Ada lagi?

  18. hayat on March 30, 2014 at 5:12 pm said:

    salam..sya berminat nak beli DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa dan buku rahsia senang dapat pinjaman. masih ada lagikah dan Berapa harganya?tq

  19. salam tuan..sye berminat untuk dptkn buku dan dvd masih ade lagi..?

  20. shikin on April 27, 2014 at 8:59 pm said:

    salam tuan wahi.
    saya ada beli 1 dvd utk bisnes kereta sewa. sy bayar semalam, 26.4.14.
    harap masih ada stok. TQ.

  21. Salam tuan Wahi
    1. Bagaimana untuk saya dapatkan ebook Rahsia Senang Mendapat Pinjaman?
    2. Saya juga merupakan pengusaha kereta sewa di shah alam, adalah jika saya beli dokumen kereta sewa tuan saya boleh isukan resit kepada pelangan-pelanggan saya?

  22. Anonymous on June 24, 2014 at 5:14 am said:

    salam dan selamat pagi tuan……Saya sudah menempah Pakej A+B+C+D (24/6/2014) harap dpt pos dgn secepat mungkin……Terima Kasih

  23. haris on August 6, 2014 at 9:17 pm said:

    salam tuan saya berminat dapatkan produk ini masih ada lg x?

  24. Abu Ahmad on August 7, 2014 at 2:01 am said:

    Salam Tn, saya berminat dengan DVD ni. Masih ada lagi? berapa lama tempoh penghantaran ke Kedah? Tq

  25. Anonymous on August 29, 2014 at 2:16 pm said:

    boleh diskaun tak tuk DVD tu…mahal sgt la

  26. assalamualaikum…tn wahi….sy student…sangat berminat nk buat bisnes ni…tapi rm200 amat mahal bg sy…ada diskaun x tuan utk student??hehe

  27. Anonymous on October 9, 2014 at 10:54 am said:

    Assalammualaikum tuan, masih boleh buat pembelian lagi ke buku ni? nak comfirmkan sebelum saya bank in.

  28. muhamad rashidi on October 14, 2014 at 3:40 pm said:

    salam mcm mne sy nk bli buku pnduan sewa kereta

  29. Anonymous on December 3, 2014 at 12:30 am said:

    Stock masih ada lg ke tuan

  30. Plan nak buat car rental 2015 ni

  31. Shukri on January 8, 2015 at 12:56 pm said:

    Salam tuan..sy berminat nk beli buku psl bisnes kereta sewa?ada lagi ke?brape ekz?

  32. salam tuan..bonus percuma http://bit.ly/1izGlaB tidak dapat dibuka…dan saya dari bintulu…masih ada kuota lagi kah sekiranya saya memulakan bisnes kereta sewa disana…

  33. Anonymous on March 5, 2015 at 10:46 am said:

    Assalam tuan wahi…ada stock lg x

  34. Assalam..tuan wahi..dvd n buku ada stock lg x

  35. zul fadzli mohd nor on March 20, 2015 at 9:27 pm said:

    assalamualaikum tuan.sy dh bnk in 200 melalui maybank untuk tmpahan dvd bisnes kereta sewa tetapi tak boleh nk hantar detail dh cuba banyak kali. keluar GAGAL security code salah.mcm mn tu

  36. Mohd Hazley bin Halim on March 31, 2015 at 11:16 am said:

    Tuan,

    Bayaran telah dibuat sebanyak RM 280. Mohon semak transaksi maybank

    Open 3rd Party Transfer
    Note: This receipt is computer generated and no signature is required.
    Status: Successful
    Reference number: 2383771584
    Transaction date: 31 Mar 2015 11:01:39
    Amount: RM280.00
    From Account: 112204232298 SA
    To Open 3rd Party Account : 511065549827
    3rd Party Email Address : sales@wahiabdrashid.com
    Account Holder Name : GREEN MATRIX SERVICE
    TransactionType : Open 3rd Party Transfer

  37. Hasnul on May 25, 2015 at 12:19 pm said:

    salam tuan Wahi.
    DVD : Panduan Bisnes Kereta Sewa masih ada stok?
    sy nak order ni.

  38. dzul on May 26, 2015 at 9:24 am said:

    Salam tuan
    Saya dzul dari melaka
    Adakah dvd ini madih available?

  39. hafiz halim on July 23, 2015 at 1:30 pm said:

    Salam Tuan..
    DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa masih ada lagi?
    Saya ingin memiliki kalau masih ada..

  40. Salam Tuan..
    DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa masih ada lagi?
    Saya ingin memiliki kalau masih ada..

  41. assalamualaikum tuan wahi . macam mana nk sertai coaching personal dr tuan? sy betul2 berminat nk pelajari ilmu kereta sewa ni dr tuan directly . berapa charge bayaran utk personal coaching ye? harap dpt feedback ke emel sy huzaimrosli@gmail.com

  42. ada program affilite lagi ke

  43. Assalamualaikum.sy berminat dgn dvd bisnes kereta sewa ni.ada stock lg ke tuan?mohon reply. 🙂

  44. Salam..saya berminat dengan dvd bisnes kereta sewa ni..ada stok lagi ke?

  45. MOHD RUZAINI on January 18, 2016 at 12:06 pm said:

    Assalamualaikum Tuan. Saya pengusaha kereta sewa sekitar Johor Bahru. Saya berminat untuk membeli DVD business kereta sewa itu. Ada lagi x? Terima kasih.

  46. Assalamualaikum tuan..
    Saya berminat nak beli dvd business kereta sewa. Ada stock x? Reply please..

  47. Assalam…dvd masih ada?

  48. Salam tuan wahi..masih ada x dvd business kereta sewa?

  49. Salam Tuan..dvd bussiness kereta sewa masih ada stok ker?

  50. Anonymous on January 14, 2017 at 7:24 pm said:

    Assalam tuan.. Sy bercadang utk mulakan bisness kereta sewa pandu secara kecil-kecilan.. Sy bercadang utk membeli sebuah van secara pinjaman.. Adaknh buku panduan atau dvd yg sesuai utk sy jadikan guidline?..

    • Ahmad Hasanul Isyraf on March 28, 2017 at 12:40 am said:

      Salam tuan. Sy dah tempah pakej. Boleh tau bila boleh dpt? Dlm email Tarikh 2014 sampai.
      Mohon pencerahan.
      Terima kasih ?

  51. Syahril on June 16, 2017 at 8:40 am said:

    Salam tn sya dh buat pembayaran semalam
    Bila boleh dapat ya? Terima kasih

Leave a Reply

Analytic Code
%d bloggers like this: