GURU SEKOLAH JANA RM15K SEBULAN BERSAMA ESKAYVIE

Cikgu Zuhairie (kanan) bersama pengasas Eskayvie.

Salam pos kali ini saya ingin berkongsi kisah seorang rakan yang juga cikgu sekolah di Melaka. Beliau lebih dikenali sebagai Cikgu Zuhairie. Ketika berumur 24 tahun, beliau menghadapi masalah kulit muka yang agak teruk. Bermacam-macam jenis produk beliau gunakan, namum masalah kulit mukanya tidak juga selesai.

Cikgu Zuhairie pengguna setia Redianze Platinum

Sehinggalah beliau terjumpa produk keluaran Eskayvie iaitu Redianze Platinum yang dijual di farmasi ketika itu. Hasilnya masalah kulit mukanya pulih sepenuhnya. Namun beliau terputus bekalan Redianze apabila Eskayvie menghentikan penjualan produk kepada farmasi disebabkan pertikaian dalaman.

Sejak itu beliau mula menggunakan produk alternatif untuk memastikan masalah kulit mukanya tidak kembali. Namun semuanya sia-sia. Tidak mahu kulit mukanya menjadi lebih teruk, beliau berusaha mencari ejen/stokis yang menjual produk Eskayvie.

Beliau bernasib baik kerana terjumpa seorang stokis yang menjual produk Eskayvie. Memandangkan beliau selalu menggunakan produk Eskayvie, beliau bertanya kepada stokis berkenaan, bolehkan beliau mendaftar menjadi ejen? Tujuan supaya beliau dapat membeli produk Eskayvie pada harga lebih murah.

Ketika itu setiap pelanggan yang membeli produk Eskayvie bernilai RM500 layak mendapat harga ejen. Disebabkan keberkesanan produk Eskayvie, beliau mengambil keputusan untuk menaik taraf menjadi stokis untuk Eskayvie di Melaka.

Cikgu Zuhairie bersama pelangggannya.

Modal untuk menjadi stokis ketika itu adalah sebanyak RM5,000. Beliau lebih banyak mempromosikan produk Phytax kerana pelanggan-pelanggannya banyak yang ada masalah kencing manis.

Ketika menjadi stokis Eskayvie, jualan tertinggi yang beliau pernah capai adalah sebanyak RM25,000 sebulan. Namun segalanya berubah apabila Eskayvie menaik taraf sistem stokis kepada sistem Eskayvie Nexus.

Melalui Eskayvie Nexus, beliau lebih mudah merekrut ejen baru di bawahnya kerana modal hanya RM65.40 sahaja, berbanding ketika beliau menjadi ejen, modalnya adalah sebanyak RM500. Ketika itu beliau mempunyai lebih 150 orang pelanggan tetap.

Apa yang beliau buat adalah menawarkan kepada pelanggannya untuk mendaftar menjadi ahli Eskayvie Nexus untuk mendapatkan harga lebih murah dan dalam masa yang sama boleh menjana pendapatan. Dalam masa 6 bulan, beliau berjaya merekrut hampir 600 orang ahli Eskayvie Nexus di bawahnya.

Menerima award Ambassador.

Baru-baru ini jualan kumpulannya mencecah sebanyak RM71K. Daripada jualan berkenaan beliau berjaya mendapat komisen sebanyak RM15K sebulan. Paling menarik, perniagaan Eskayvie dilakukan selepas beliau habis kerja di sekolah.

Beliau juga banyak memberi sumbangan untuk aktiviti di sekolah. Cikgu Zuhairie juga banyak membantu anak muridnya yang tamat belajar dan tidak mempunyai pekerjaan untuk belajar menjadi usahawan Eskavie di bawahnya.

Naik pangkat Sapphire Advisor (Jualan melebihi RM70K)

Beliau sangat gembira kerana selain sihat menggunakan produk Eskayvie, beliau dapat menjana pendapatan yang lumayan dan membantu lebih ramai orang. Beliau berhasrat untuk mengumpul simpanan sebanyak RM10 juta dan sekiranya tercapai beliau akan berhenti kerja dan fokus kepada perniagaan.

Begitulah kisah Cikgu Zuhairie yang berjaya buat duit tepi lebih RM15K sebulan hanya menjual produk Eskayvie secara sambilan. Sekiranya anda berminat untuk menyertai Eskayvie, klik butang di bawah ya.

Tonton video perkongsian Cikgu Zuhairie di sini.

Kisah Cikgu Zuhairie.