BAGAIMANA NAK BUAT BISNES KERETA SEWA KALAU TAK ADA KERETA/MODAL?

Salam pos ni saya buat untuk jawab soalan favourite yang saya selalui terima. Bagaimana nak buat bisnes kereta sewa kalau saya tak ada kereta? Pada saya sebenarnya lebih bagus anda bermula kalau tak ada kereta. Banyak pengusaha kereta sewa membuat kesilapan besar membeli kereta dahulu, kemudian baru sibuk nak cari pelanggan.

Apa yang berlaku, mereka terdesak untuk mendapatkan pelanggan, dan akhirnya tersilap menyewakan kepada pelanggan yang tidak berkualiti. Dalam bisnes kereta sewa kunci kejayaan adalah anda perlu tahu bagaimana nak mencari pelanggan yang berkualiti.

Anda boleh bermula dengan mempromosi kepada keluarga dan kawan-kawan yang anda kenal. Kalau anda dapat tempahan, anda boleh saja ambil kereta pengusaha kereta sewa atau kawan-kawan terdekat. Hubungi mereka, ajak minum teh tarik, perkenalkan diri dan dapatkan harga agen.

Pelanggan yang sudah gunakan servis anda, minta mereka promosikan perkhidmatan anda kepada keluarga dan kawan-kawan mereka pula. Kalau anda boleh promosikan kepada 1,000 orang yang anda kenal, ianya sudah cukup baik.

Biasanya anda boleh dapat komisen di antara 10% – 30% bergantung kepada harga yang anda berjaya jual. Fokus cari pelanggan, dapatkan tempahan sebanyak mungkin, masukkan duit dalam akaun khas.

Sampai satu tahap apabila pendapatan anda sudah cukup banyak dan stabil, anda boleh decide untuk beli kereta sendiri. Gunakan akaun berkenaan sebagai dokumen sokongan untuk mendapatkan pinjaman bank. Untuk lebih faham boleh tonton video di atas.

Apa yang penting anda perlu ada ilmu, sistem dan pasukan untuk menjalankan perniagaan ini bersama. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, jemput sertai group telegram ini ==> KLIK SINI.