BAGAIMANA LELAKI INI MULAKAN BISNES KERETA SEWA TANPA KERETA

Tuan Syed Sulaiman bersama pelanggan dari Rusia

Tuan Syed Sulaiman ni merupakan licensee Green Matrix di Kuantan, Pahang, beliau join Green Matrix sejak Jun 2018. Apa yang menarik beliau mulakan bisnes kereta sewa tanpa mempunyai sebuah kereta pun. Sebaik mendaftar beliau cuba apply loan bank tapi tak lepas.

Ianya tak mematahkan semangatnya, apa yang beliau buat adalah beliau ikut saja apa yang Green Matrix suruh buat. Hari-hari beliau perlu fb live, mula-mula memang dia nampak kekok, tapi lama-lama dia makin cekap. Dia mula cerita seakan-akan dia dah  lama run bisnes kereta sewa, padahal kereta pun tak ada.

Apa yang berlaku, kawan-kawan dan keluarga dia mula nampak dia buat bisnes kereta sewa. Dalam masa yang sama perlahan-lahan dia mula dapat pelanggan. Kebetulan masa tu Tuan Rudianto Edi pun daftar jadi licensee di Kuantan. Beliau ada kereta, tapi tak ada masa nak urus.

Jadi Tuan Syed Sulaiman ambil kereta Tuan Rudianto Edi dan sewakan kepada pelanggannya, beliau dapat la komisen sikit. Setiap kali beliau dapat pelanggan, beliau akan selfie dan ambil video testimonial pelanggan.

Tuan Syed Sulaiman bersama pelanggannya.

Gambar dan video testimonial berkenaan beliau gunakan untuk pemasaran bagi menarik lebih ramai pelanggan. Setiap bulan beliau boleh menjana pendapatan dari RM2,500 – RM3,500. Semuanya tanpa ada sebuah kereta pun.

Testimonial pelanggannya

Hasil usahanya yang tak pernah putus asa, sekarang beliau ada lebih kurang 11 unit kereta yang dibekalkan oleh kawan-kawan dan keluarganya. Beliau tidak perlu pening kepala tentang komitmen bulanan. Kalau beliau ada pelanggan beliau ambil saja kereta yang dibekalkan kepadanya dan makan komisen.

Sejak beberapa bulan yang lalu beliau sedang sediakan isterinya Puan Ummu Hussein untuk membeli beberapa buah kereta. Bila ada kereta sendiri, senang sedikit untuk beliau berniaga.

Hasil kutipan sewa nanti beliau cadang untuk beli hartanah. Bila orang tanya, bagaimana nak memulakan bisnes kereta kalau tak ada kereta dan modal, saya jawap ikut saja apa yang tuan Syed Sulaiman buat.

Sebarang pertanyaan, jemput sertai group telegram ini ==> KLIK SINI.