SALES 3 JUTA DALAM 4 BULAN

Kali ini saya ingin berkongsi kisah bagaimana seorang surirumah berupaya menjana pendapatan 3 juta dalam masa kurang dari 4 bulan bersama eskayvie.

Puan Nadia Zainal, 37 tahun berasal dari Johor, surirumah dan mempunyai 3 orang anak. Beliau mempunyai pengalaman dalam bidang perniagaan selama 9 tahun. Pada mulanya, beliau bekerja dalam masa 5 tahun sebelum berhenti bekerja dan menjadi surirumah. Beliau tidak pernah terlintas untuk berkecimpung dalam bidang perniagaan kerana tidak berminat langsung untuk berniaga.

Dulu, beliau merupakan seorang kaki shopping yang sentiasa berbelanja. Sehingga suatu hari, suami beliau melihat potensi beliau dan mendorong beliau untuk berniaga. Dari seorang kaki shopping dan kini bergelar seorang yang berjaya membuat banyak sales.

Pada awalnya, beliau mula berniaga secara offline iaitu dengan membuka sebuah booth. Sepanjang berniaga secara offline, beliau tertanya bagaimana rakan-rakan niaga beliau membuat sales sehinggalah beliau dapat mengutip pengalaman berniaga dari rakan sekeliling.

Dari situ, beliau tekad untuk memulakan bisnes dan mempunyai team dengan meminjam wang dari ibu beliau. Bermacam perniagaan yang beliau usahakan samada secara offline atau online. 

Semasa pandemik covid19, beliau menghadapi cabaran dalam berniaga dan team beliau turut terkesan. Melihat keadaan itu, beliau bersama leader tekad untuk mencari satu perniagaan lain yang boleh mengubah keadaan beliau dan team beliau.

Dipendekkan cerita, beliau tergerak hati untuk menyertai eskayvie selepas terlihat billboard yang terpampang wajah Paknil (Aznil Hj Nawawi) yang merupakan duta eskayvie. Dari situ, beliau melihat produk eskayvie merupakan satu perniagaan yang sangat relevan dalam keadaan pandemic covid19.

Malah tidak memerlukan modal yang banyak dan sangat memudahkan kerana semua proses hanya melibatkan HQ sahaja. Sama ada dari pembungkusan atau penghantaran.

Selama 4 bulan beliau menyertai team eskayvie, pencapaian yang paling membanggakan beliau ialah mendapat sales 3 juta. Malah beliau tidak menyangka dapat menjana income dalam 5 angka. Selain itu, beliau mendapat pengalaman bukan sahaja membuat banyak sales, malah ilmu berniaga yang sangat berguna untuk beliau dan team beliau.

Produk Eskayvie yang merupakan produk kesihatan mempunyai pakar nutrisi. Malah mempunyai HQ yang lengkap, stabil, mempunyai brand tersendiri dan ramai pelanggan.Begitulah kisah ringkas seorang surirumah boleh menjana sales 3 juta dalam masa 4 bulan. Ingin menjadi usahawan Eskayvie?