RM3.3 JUTA SETAHUN JUALAN BERSAMA ESKAYVIE

Perkongsian kali ini kita bersama seorang Leader Eskayvie di mana beliau berkongsi pengalaman dan tips bagaimana beliau menjadi sorang leader di Eskayvie. Beliau dimaksudkan ialah Puan Amiratul Husna berusia 31 tahun dan merupakan seorang ahli geofizik di sebuah syarikat oil & gas. Beliau telah bersama Eskayvie Nexus dari tahun 2017 sehinggalah sekarang.

Antara faktor menyebabkan beliau menyertai dan memilih untuk bersama Eeskayvie Nexus adalah kerana brand dan syarikat yang stabil dan kukuh pada pandangan beliau. Ini kerana beliau melihat pelbagai usaha dilakukan oleh pihak HQ untuk menguatkan brand tersebut.

Malah Eskayvie telah ditubuhkan lebih dari 10 tahun lepas dan ditunjangi oleh orang – orang yang sangat professional. Malah Eskayvie menghasilkan produk yang bagus dan mempunyai ramai pelanggan tetap. Ini membuahkan dan membawa kepada jualan beliau dan team sepanjang tahun 2021 sebanyak 3.3 juta.

Beliau menegaskan untuk menjadi seorang leader yang berjaya haruslah mempunyai ciri – ciri seperti percaya pada diri sendiri dan harus yakin, percaya kepada Tuhan dan jelas dengan tujuan. Ciri – ciri berikut haruslah ada pada seorang leader yang berjaya dan membawa kejayaan bukan hanya kepada diri beliau malah team beliau sendiri.

Beliau menambah, pentingnya untuk melahirkan seorang leader lain di bawah rangkaian yang sama. Ini kerana, beliau boleh membahagi ilmu dengan yang lain dan bersama – sama menjana pendapatan sampingan dan membantu yang lain sama ada dari segi kesihatan dan kewangan.

Untuk menjadi seorang leader, tugas lebih fokus dan mencabar kerana harus  memberi latihan kepada yang lain sehingga menjadi seorang leader yang berjaya.

Beliau juga menegaskan pentingnya menjadi seorang leader ialah dapat menyebarkan manfaat kepada orang ramai sama ada membantu dari segi kesihatan ataupun kewangan. Sepanjang beliau menjadi seorang leader, beliau tidak menafikan menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan.

Beliau merasakan tidak layak untuk bergelar seorang leader kerana merasa rendah diri sekiranya tiada ilmu yang cukup untuk dikongsi. Tambahan team beliau dari orang atau latar belakang yang berbeza – beza. Namun beliau berasa bersyukur kerana berjaya melahirkan leader yang berjaya di bawah rangkaian beliau.

Akhir sekali, impian beliau ialah ingin melahirkan lebih ramai lagi leader di bawah Eskayvie Nexus. Beliau berharap beliau dapat menjadi seorang leader yang terbaik yang fokus untuk membantu team beliau bagi meningkatkan lagi kehidupan dan tujuan kearah yang lebih tinggi lagi.

Malah beliau berpesan agar orang lain dapat menggunakan peluang bersama Eskayvie Nexus kerana ia merupakan satu platform yang sangat bagus dan terbukti sehingga ke hari ini.

Berminat nak jadi usahawan Eskayvie, klik butang di bawah.