BOLEHKAH SAYA MENDAPATKAN PINJAMAN ASB MENGGUNAKAN TEKNIK DI DALAM BUKU RAHSIA SENANG MENDAPAT PINJAMAN?

Salam hormat, kali ini saya ingin menjawab soalan yang sering ditanya samada boleh atau tidak mendapatkan pinjaman ASB menggunakan teknik di dalam buku Rahsia Senang Mendapat Pinjaman. Saya mempunyai 2 jawapan.

Jawapan 1

Ya, boleh sekiranya anda tidak ada perancangan untuk menceburi bidang perniagaan atau cuba berhijrah menjadi usahawan. Sesuai untuk mereka yang selesa makan gaji dan tidak ada disiplin menyimpan. Walaupun pilihan ini nampak selamat namun ia mempunyai risiko kerana keadaan ekonomi boleh berubah (ya keadaan ini pasti berlaku). Sekiranya keadaan ekonomi menurun, pihak bank boleh menaikkan kadar faedah dan menurunkan kadar dividen. Pada masa itu, mereka yang membuat pinjaman ASB akan merasa sesak nafas sedikit kerana terpaksa top up duit sendiri untuk membayar kadar bunga yang lebih tinggi daripada dividen yang diterima.

Jawapan 2

Tidak, sekiranya anda bercita-cita mahu menjadi usahawan. Ini kerana sebaik sahaja anda membuat pinjaman ASB, future value untuk membuat pinjaman lain akan menurun. Anda akan menghadapi kesukaran untuk membuat pinjaman bagi mengembangkan perniagaan, membeli aset, hartanah dan pelaburan lain. Jadi pinjaman ASB tidak sesuai untuk mereka yang cuba keluar dari kepompong makan gaji.

Harap membantu. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan jemput sertai group telegram ini ==> Klik SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.