BISNES KERETA SEWA TANPA MODAL

Salam semua, kepada sahabat-sahabat saya yang sudah menjalankan bisnes kereta sewa atau baru nak memulakan bisnes kereta sewa, saya cadangkan anda daftar sebagai pembekal kereta sewa untuk syarikat Green Matrix atau program dipanggil Green Matrix Independent Supplier (GMIS). Pendaftaran percuma saja.

Kenapa Kena Daftar Sebagai GMIS?

 • Anda akan dapat sistem tempahan kereta sewa online paling canggih dalam dunia yang dibangunkan oleh Green Matrix. Sistem ni saja kalau nak buat makan ratus ribu. Daripada sistem ini anda boleh promote (anda ada link sendiri) dan terima booking seluruh Malaysia termasuk Brunei. Kalau anda dapat job dan boleh supply kereta, anda akan dapat bersih 85% daripada kadar sewa dan Green Matrix hanya ambil 15% untuk tampung kos operasi dan cukai.

Kadar sewa harian (untuk Semenanjung Malaysia, Sabah & Sarawak sahaja).

 1. Perodua Viva 1.0 (A) RM100
 2. Perodua Axia 1.0 (A) RM120
 3. Proton Saga 1.4 (A) RM130
 4. Perodua Myvi 1.3 (A) RM140
 5. Perodua Bezza 1.3 (A) RM150
 6. Perodua Alza 1.5 (A) RM200
 7. Proton Exora 1.6 (A) RM250
 8. Toyota Vios 1.5 (A) RM280
 9. Toyota Innova 2.0 (A) RM300
 10. Toyota Hiace 2.5 (M) RM350
 11. Toyota Hilux 2.5 (A) RM400
 12. Toyota Camry 2.0 (A) RM500
 13. Hyundai Starex 2.5 (A) RM600
 14. Toyota Vellfire 2.4 (A) RM900

Nota : Kadar sewa akan diubah ikut musim low/peak. Kadar sewa untuk Langkawi, Labuan dan Brunei ikut harga setempat (ditentukan oleh pengusaha ikut lokasi).

 • Kalau anda dapat tempahan kereta sewa tapi tak boleh supply, anda boleh pass tempahan tu dekat pengusaha lain dan dapat komisen 5%. Penghantaran dan pemulangan kereta semua pemilik kereta yang urus. Anda akan dapat 5% komisen daripada kadar sewa yang pelanggan bayar. Pemilik kereta akan dapat bersih 80% dan Green Matrix akan deduct 15% untuk tampung kos operasi dan cukai. Apa yang best anda dapat berkongsi rezeki.
 • Urusniaga anda lebih selamat di mana setiap pelanggan perlu berdaftar terlebih dahulu. Sistem juga lengkap dengan sistem pembayaran online di mana ia dapat mengurangkan risiko menyewakan kepada pelanggan kurang berkualiti.
 • Kadar sewa adalah seragam di seluruh Malaysia, jadi anda tak perlu berperang harga dengan pengusaha lain. Green Matrix merupakan jenama yang sudah dipercayai oleh pelanggan seluruh dunia. Apa yang penting anda mesti memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan Green Matrix.
 • Setiap transaksi menggunakan sistem Green Matrix lengkap dengan akses CTOS di mana sekiranya ada pelanggan yang sengaja merosakkan kenderaan anda atau ada apa-apa tuntutan disebabkan perlanggaran syarat penyewaan dan mereka enggan membuat bayaran ganti rugi, anda boleh memasukkan nama mereka di dalam CTOS. Kos CTOS adalah RM6K setahun, jadi anda dapat berjimat kerana tidak perlu membayar sistem CTOS.
 • Anda dapat bernetworking dengan lebih 300 pengusaha kereta sewa seluruh Malaysia dan Brunei di dalam group khas. Sekiranya ada masalah, ahli di dalam group sedia membantu.
 • Anda dapat belajar dengan jutawan kereta sewa yang sudah berjaya iaitu Tuan Wahi Abd Rashid, pengasas Green Matrix. Sekiranya ada pertanyaan tentang bisnes kereta sewa, tanya saja dalam group yang disediakan, beliau dan pasukan sedia membantu.

Matlamat Program

 • Matlamat program GMIS adalah untuk membantu pengusaha kereta sewa menjana pendapatan secepat mungkin tanpa perlu pening kepala dan buang duit membina sistem yang memakan masa dan kos yang tinggi.
 • Selain itu program GMIS juga bertujuan menggabungkan pengusaha kereta sewa di dalam satu platform supaya mereka dapat berniaga dengan lebih baik dan bersaing secara sihat.

Sekiranya berminat untuk menyertai GMIS sila KLIK SINI. Sertai Facebook group ini untuk belajar bisnes kereta sewa. Klik SINI.