AIA ELITE ACADEMY

Salam posting kali ni saya nak kongsi satu peluang kerjaya yang ramai orang tak ambil kisah, tapi kalau anda tahu potensi pendapatan dalam kerjaya ini, persepsi anda mungkin akan berubah. Paling menarik pendapatan berkenaan boleh diwariskan kepada anak-anak.

Saya sendiri pun sebelum ini hanya memandang sebelah mata tentang kerjaya di dalam bidang ini. Namun segalanya berubah apabila saya ditawarkan untuk menyertai AIA Berhad sebagai Unit Manager di bawah Catalyst Group Malaysia pada 30 Jun 2021.

Saya mengambil keputusan untuk menyertai AIA Berhad kerana bisnes kereta sewa saya terjejas teruk akibat Covid-19. Memandangkan saya berpengalaman membina rangkaian bisnes kereta sewa di seluruh Malaysia.

Maka AIA memberikan tugas kepada saya untuk membina rangkaian ejen (juga dikenali sebagai AIA Life Planner) di bawah Catalyst Group Malaysia. Ejen berkenaan akan diserap dalam program AIA Elite Academy di mana peserta akan dibayar bonus bulanan (18 bulan) seperti jadual di bawah.

Kisah Puan Narissa Abdul Rashid

Untuk anda faham bagaimana program AIA Elite Academy berjalan, saya ceritakan ksah Puan Narissa Abdul Rashid. Sebelum menyertai AIA, beliau sebenarnya adalah pekerja di sebuah bank. Namun selepas melahirkan anak, beliau tidak dapat fokus kepada kerjanya.

Mana nak fikir tentang kerja, kemudian nak fikir tentang anak lagi, beliau pula ada masalah kesihatan menyebabkan prestasi kerjanya semakin merosot. Setelah berfikir panjang, beliau mengambil keputusan untuk berhenti kerja.

Tidak lama selepas itu beliau terlihat rakan lamanya menyertai AIA Elite Academy. Beliau tertarik dengan kejayaan rakannya. Tanpa membuang masa beliau memohon untuk menyertai AIA Elite Academy dan diterima menjadi perserta Elite Pro pada Mac 2020.

Puan Narissa Abdul Rashid

Beliau layak mendapat bonus sebanyak RM9,000. Bila ditanya bagaimana beliau mendapat pelanggan, menurutnya beliau banyak berkongsi info kepentingan takaful di Instagram. Kebanyakan pelanggannya adalah rakan-rakan sekerja di tempat kerja lama.

Pelanggannya juga turut mempromosi perkhidmatannya kepada keluarga dan rakan-rakan mereka. Sepanjang menyertai AIA Elite Academy beliau berjaya mencapai KPI (4 kes/jualan RM2K sebulan) yang telah ditetapkan. Pendapatan tertinggi yang beliau pernah dapat ialah RM20K sebulan.

Paling menyeronokkan beliau melakukan segala-galanya di rumah sambil menjaga anak kesayangannya. Begitulah serba sedikit bagaimana program AIA Elite Academy membantu Puan Narissa.

Kisah Izdatul Fazilah

.

Izdatul Fazilah merupakan rakan sekolah Puan Narissa, beliau sebenarnya masih bekerja sebagai pembantu pengurusan murid di sebuah sekolah. Apabila diterangkan tentang program AIA Elite Academy, beliau tertarik untuk mencuba.

Beliau menyertai AIA Elite Academy pada May 2021 dalam kategori Elite Lite di mana beliau akan dibayar bonus sebanyak RM500 sebulan sekiranya beliau dapat mencari 2 orang pelanggan yang membayar RM125 seorang (RM250 sebulan).

Pelanggan yang membeli polisi takaful daripadanya merupakan rakan sekolahnya. Beliau menggunakan Whatsapp untuk mempromosikan produk takaful dan medikal kad. Selain untuk menambah pendapatan, beliau ingin memberi kesedaran kepada lebih ramai orang tentang kepentingan takaful.

Begitulah serba sedikit maklumat tentang program AIA Elite Academy. Berapakah potensi pendapatan ejen AIA, anda tonton video Tuan Nazrizz yang sudah lebih 7 tahun bersama AIA.

Sekiranya anda berminat untuk menyertai AIA Elite Academy boleh Whatsapp saya melalui no berikut 0128752002 atau wa.me/60128752002.