Wahi Abd Rashid

DVD : Rahsia Pinjaman Rumah

Panduan Lengkap Bagaimana Saya Berjaya Membeli 4 Buah Rumah Bernilai RM1.22 Juta Dalam Masa 5 Tahun

Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Nama saya Wahi Abd Rashid. Saya merupakan usahawan sepenuh masa.

Dahulu saya pernah bekerja sebagai pegawai kerajaan di salah sebuah universiti tempatan di Sarawak.

Pada tahun 2011 saya mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana mahu fokus kepada bisnes kereta sewa saya yang semakin berkembang. 

Pelanggan

Selain sibuk menguruskan perniagaan, saya juga aktif menulis buku dan kadangkala saya dipanggil memberikan ceramah keusahawan.

Saya juga pernah ditemuramah oleh akhbar Kosmo mengenai bisnes kereta sewa.

1

PERNAH ALAMI MASALAH KEWANGAN

Dahulu saya pernah mengalami masalah kewangan yang agak teruk. Mana tidaknya setiap kali menerima gaji, ia akan habis licin dalam masa 2 minggu sahaja.

Saya dan isteri pernah memiliki 8 kad kredit dengan hutang hampir RM40K. Hu hu memang sah duit gaji habis digunakan untuk membayar hutang sahaja.

Sampai satu tahap saya tidak mampu membayar bil air dan elektrik di rumah.

TERINGIN NAK MEMILIKI RUMAH

Walaupun saya sering mengalami masalah kewangan, namun perasaan nak memiliki rumah tu sentiasa ada.

Saya rasa semua orang ada perasaan macam tu kan?

Masalahnya bolehkah saya membeli rumah sedangkan nak bayar bil air dan elektrik pun tak mampu? Itulah antara dilema yang saya hadapi dahulu.

ADA ILMU MASALAH PUN SELESAI

Kini syukur Alhamdulillah hidup saya sudah banyak berubah. Semuanya berlaku selepas saya mula belajar ilmu menguruskan wang.

Ilmu itu saya dapati setelah membaca beratus-ratus buku, menghadiri seminar, menonton video dan bertanya dengan pakar-pakar kewangan.

Ilmu yang saya belajar saya cuba praktikkan. Syukur Alhamdulillah hasilnya saya berjaya membeli 4 buah rumah berharga RM1.22 Juta dalam masa 5 tahun.

Berikut merupakan rumah-rumah yang saya berjaya beli.

Picture3

Walaupun ada yang memiliki lebih banyak rumah daripada saya, tetapi pada saya dah kira ok sebab saya memulakan pelaburan hartanah dalam keadaan kewangan yang agak kritikal.

Kini ilmu berkenaan saya himpunkan di dalam sebuah Ebook bertajuk Rahsia Pinjaman Rumah.

Ecover Nurul Luvleey

KOMEN PEMBACA

Mula-mula takut juga nak bagi orang lain baca. Saya takut orang tak faham apa yang saya tulis.

Walau bagaimanapun Alhamdulillah, hampir semua yang membaca faham dengan apa yang saya nak sampaikan.

Berikut merupakan komen dari pembaca ebook berkenaan.

“Ebook terbaik yang pernah gua baca”

Abang Ensem

“Ilmu simple tapi ramai yang tak buat”

Picture17

“Simple, padat dan mudah faham”

Mohd Fairuz

“Semua orang boleh apply teknik ini”

Mohsein Azmi

“Beri petunjuk kepada saya”

Ahmad Taufiq Anuar

“Banyak betul info dalam ebook ini”

Encik Arif

“Credit kepada tuan Wahi Bin Abd Rashid”

Muaz Azmi

“Bahasa mudah faham dan ringkas”

Syamsul Hamdan

“Saya berpuas hati”

Abu Salemy

Saya yakin dengan ilmu yang betul sesiapa pun boleh membeli rumah idaman masing masing.

ANTARA RAHSIA YANG DIKONGSIKAN DI DALAM EBOOK INI?

  1. 6 Langkah yang perlu anda lakukan sebelum membeli rumah.
  2. 2 formula penting bagaimana mengumpul modal membeli rumah.
  3. Teknik menggunakan ____________ untuk memohon pinjaman bank.
  4. Teknik untuk meningkatkan kelayakan mendapatkan pinjaman bank.
  5. Teknik mengawal cukai.
  6. Teknik pindahkan liabiliti.
  7. Kes study beli rumah berharga RM200,000 dengan pendapatan RM2,000.

SKRINSHOT EBOOK

Berikut merupakan skrinshot ebook Rahsia Pinjaman Rumah.

Anda akan mempelajari step by step bagaimana mendapatkan pinjaman rumah dengan mudah.

skrinshot

SIAPAKAH YANG PATUT MEMBACA EBOOK INI?

Ebook ini ditulis khusus untuk;

  1. Pasangan suami isteri yang nak beli rumah.
  2. Orang bujang yang nak beli rumah.
  3. Mereka yang nak jadi tuan rumah sewa.
  4. Pendek kata ebook ini sesuai untuk sesiapa saja yang nak beli rumah.

Picture10

30 HARI JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN

Kalau anda rasa ebook ini tidak berbaloi dan tak berguna, saya berjanji akan memulangkan wang anda serta merta. Jaminan adalah selama 30 hari.

Saya rasa anda dah tak ada risiko langsung untuk membeli ebook ini kan?

MASIH RAGU-RAGU?

“Berjaya beli rumah berharga RM270K”

Picture23

“Berjaya beli rumah berharga RM400K”

Picture3

“Berjaya beli rumah berharga RM550K”

Che Syazwan

“Berjaya beli rumah berharga RM180K”

Afdal

“Berjaya beli rumah berharga RM197K”

Mazhair

TEMPAH SEKARANG

Picture15

Nota : Ebook akan dipos dalam bentuk DVD.

6 BONUS PERCUMA

Sebagai pembeli Ebook Rahsia Pinjaman Rumah, saya akan memberikan 6 BONUS berikut secara PERCUMA. Ya percuma sahaja.

BONUS 1

EBOOK PANDUAN MENDAFTAR AKAUN SEMASA PERNIAGAAN

Bonus 1

BONUS 2

AKSES SUPPORT GROUP BIMBINGAN (TERTUTUP)

Bonus 2

BONUS 3

+30 KLIP VIDEO TIP BISNES

Picture16

BONUS 4

TEMPLATE PERJANJIAN SEWA KERETA (Microsof Word)

Bonus 4

BONUS 5

TEMPLATE PERJANJIAN RUMAH SEWA (Microsof Word)

Bonus 5

BONUS 6

TEMPLATE PROFIL KEWANGAN (Microsoft Word)

Bonus 6

TEMPAH SEKARANG

Picture15

Nota : Ebook akan dipos di dalam bentuk DVD. 

TAWARAN TERHAD

Kuota ini terhad kepada 100, 80, 60, 40, 20 orang pembeli sahaja. Cukup kuota harga akan dinaikkan kepada RM100.

Miliki Ebook Rahsia Pinjaman Rumah in SEKARANG dengan klik link di bawah.

download

Ikhlas

227661_219220918088105_2265443_n

Wahi Abd Rashid
Usahawan, Penulis & Speaker
Green Matrix Services (BTU/83/2013)
Green Matrix Ent. Travel & Tours Sdn Bhd (961710-U)

8 Thoughts on “DVD : Rahsia Pinjaman Rumah

  1. shazai on April 23, 2014 at 5:23 pm said:

    Assalam tuan, ebook rahsia pinjaman rumah ada bukak utk affiliate tak ?

  2. assalamualaikum wbt Tuan Wahi, …panduan buku tersebut sesuai lagi ke skrg? sbb dah macam2 polisi dan prosedur perumahan yang berubah dari semasa ke semasa. Boleh saya tahu buku ni disiapkan tahun bila?..
    Terima kasih byk2.

    • Wasalam..konsep apply loan ni sama je dari dulu sampai sekarang..peminjam kena tunjukkan kepada bank dia layak membuat pinjaman. Tak kisah apa pun polisi, bank hanya bagi pinjaman kepada yang layak sahaja.

  3. Wan julia on May 21, 2016 at 10:31 am said:

    Book rahsia pinjaman rumah in stock?

  4. KARNAN A/L MUNIANDY on March 3, 2017 at 10:36 am said:

    Terima Kasih Beliau kerana memberi ayat positif kepada saya. Bulan ini saya akan membeli buku (Rahsia Pinjaman Rumah).

  5. Assalamualaikum tuan, e book di atas masih ada stock

Leave a Reply

Analytic Code
%d bloggers like this: