NIAT TOLONG KAWAN SAKIT JANTUNG, KINI JANA INCOME RM7.6 JUTA.

Puan Siti Hawa Abdullah pengasas Jus Lega.

Puan Siti Hawa Abdullah merupakan pengasas Jus Lega keluaran Lega Health Sdn Bhd. Produk ini direka khusus untuk orang yang mempunyai penyakit jantung. Bagaimana Jus Lega ni tercipta.

Menurut Puan Siti Hawa, produk ini dirumus untuk minuman keluarganya memandangkan ibunya pernah ada masalah penyakit jantung. Dari pemakanan bawang putih masalah jantung ibunya tiada lagi. Beliau tidak berniat untuk mengkomersialkan Jus Lega, namun pada sekitar tahun 2013, beliau mempunyai seorang sahabat yang ada masalah 3 saluran jantung tersumbat.

Pihak hospita hanya dapat bantu untuk satu saluran jantung yang tersumbat. Sahabatnya itu pula tidak mempunyai perlindungan insuran, jadi ada masalah untuk membiayai kos pembedahan untuk 2 saluran lagi.

Sebagai alternatif, beliau menasihatkan sahabatnya itu mencuba Jus Lega yang beliau bancuh untuk keluarganya. Tidak lama kemudian sahabatnya itu pergi lagi ke hospital untuk pembedahan 2 lagi saluran yang tersumbat. Apa yang berlaku kedua-dua saluran jantung berkenaan sudah kembali normal.

Jus Lega

Pihak hospital menasihatkan sahabatnya itu meneruskan minum Jus Lega kerana ia membantu melancarkan peredaran darah. Bermula dari situ Puan Siti Hawa sedar bahawa Jus Lega boleh membantu ramai orang yang ada masalah jantung.

Beliau mula mengkomersialkan produk berkenaan sejak tahun 2013 hanya dari rumah dan pada tahun 2015 beliau sudah memiliki kilang sendiri. Pada tahun 2016 kilangnya mendapat sijil halal dan pada tahun 2017 kilangnya mendapat sijil MeSTi.

Pendapatan tertinggi yang beliau pernah dapat adalah RM7.6 juta setahun. Beliau tidak sangka dengan hanya niat membantu rakannya yang menhidapi masalah jantung, beliau kini bergelar jutawan.

Syarikat beliau juga ada menawarkan peluang perniagaan kepada mana-mana individu untuk menjadi agen produknya. Setakat ini pendapatan agen tertinggi pernah dicapai adalah RM100K sebulan. Sekiranya anda berminat mendapatkan produk jus lega atau ingin menjadi agen boleh hubungi +60122272884 untuk maklumat lanjut.