Wahi Abd Rashid

Category Archives: Bisnes Kereta Sewa

TOLONG JANGAN BUAT BISNES KERETA SEWA

Sejak kebelakangan ini saya melihat bisnes kereta sewa semakin mendapat sambutan. Ramai yang teruja untuk memulakan perniagaan ini. Keghairahan untuk memulakan bisnes ini menyebabkan bilangan pengusaha kereta sewa tumbuh macam cendawan. 

Semasa saya memulakan bisnes kereta sewa di Bintulu, boleh dikatakan bilangan pengusaha kereta sewa di sini boleh dikira dengan jari. Kini terdapat berpuluh-puluh pengusaha kereta sewa wujud di kawasan saya beroperasi. Saya percaya situasi yang sama juga berlaku di tempat lain.

Keadaan ini sudah tentu mewujudkan persaingan yang sengit di antara pengusaha kereta sewa sedia ada. Di dalam buku Blue Ocean Strategy yang ditulis oleh Profesor W. Chan Kim dan Renée Mauborgne, penulis mengatakan bahawa apabila persaingan terlalu tinggi di dalam sesuatu bidang perniagaan, maka perniagaan berkenaan boleh dikatakan berada di dalam mod red ocean.

Perniagaan di dalam mod red ocean bermakna terdapat terlalu banyak peniaga yang berebut segmen pelanggan yang sama. Sebagai contoh, sepanjang saya menjalankan bisnes kereta sewa, dapat diperhatikan bahawa kebanyakan pengusaha-pengusaha kereta sewa cenderung untuk fokus kepada pelanggan yang terdiri daripada pelajar kolej dan universiti.

Sebut sahaja bisnes kereta sewa, masing-masing hanya terfikir untuk sewa kepada pelajar kolej dan universiti.

Apabila terlalu ramai pengusaha kereta sewa fokus kepada segmen pelanggan yang sama, maka persaingan pun pasti semakin meningkat. Biasanya bagi mengatasi masalah persaingan, pengusaha kereta sewa akan mengambil jalan mudah iaitu dengan menurunkan harga.

Jadi tidak hairanlah ada sesetengah pengusaha kereta sewa sanggup menawarkan harga sewa yang terlalu rendah bagi memastikan mereka terus mendapat pelanggan. Saya yakin peniaga yang berada di dalam red ocean pasti sentiasa sesak nafas kerana margin keuntungan yang terlalu nipis.

Bagi mengatasi masalah berkenaan, maka pengusaha kereta sewa berkenaan perlu keluar daripada red ocean dan masuk ke dalam blue ocean. Blue ocean adalah satu pasaran yang diwujudkan oleh pengusaha kereta sewa itu sendiri di mana di dalam pasaran itu tiada pesaing yang boleh menawarkan perkhidmatan yang sama.

Di dalam blue ocean, pengusaha kereta sewa perlu kreatif menyelesaikan masalah pelanggan secara spesifik dengan memberikan nilai tambah yang berbeza.

Sebagai contoh sebuah syarikat kereta sewa di Amerika Syarikat iatu Zipcar memperkenalkan konsep perkongsian kereta atau carsharing.

Melalui konsep berkenaan pelanggan-pelanggan syarikat berkenaan tidak perlu membeli kereta. Mereka hanya perlu mendaftar sebagai ahli dan membayar yuran tahunan sebanyak USD50. Sekiranya mereka ingin menggunakan kereta, mereka hanya perlu membayar ketika menggunakan kereta itu sahaja.

Picture24

www.zipcar.com

Konsep ini membantu menjimatkan wang pelanggannya kerana mereka tidak perlu bersusah payah memohon pinjaman untuk membeli kereta. Pelanggannya juga boleh bertukar-tukar model kereta pada bila-bila masa.

Zipcar telah mencipta blue ocean mereka sendiri, kerana tidak ada pesaing yang boleh menawarkan perkhidmatan yang sama. Berdasarkan maklumat syarikat berkenaan, mereka mempunyai lebih 800,000 ahli dengan kekuatan 11,000 unit kereta sewa di Amerika Syarikat dan Eropah.

Berdasarkan jumlah keahlian berkenaan, dianggarkan setiap tahun zipcar berjaya mengutip yuran keahlian sebanyak USD40 juta. Jumlah berkenaan cukup banyak untuk mereka membeli kereta bagi kegunaan ahli-ahlinya. Kini konsep zipcar cuba ditiru oleh beberapa syarikat kereta sewa yang lain.

Bagi mengelakkan persaingan, zipcar terus meneroka blue ocean yang baru yang dikenali sebagai peer to peer car sharing. Konsep berkenaan membolehkan pemilik kereta individu menjana pendapatan tambahan dengan menyewakan kereta mereka sendiri.

Picture26

www.buzzcar.com

Zipcar telah menubuhkan Buzzcar untuk membangunkan sistem peer to peer car sharing. Pemilik kereta persendirian perlu mendaftar dengan Buzzcar dan pelanggan mereka boleh menyewa mengikut kadar yang ditetapkan oleh pemilik kereta itu sendiri. Pihak Buzzcar akan menguruskan sistem tempahan, bayaran dan insuran.

Konsep berkenaan membantu pemilik kereta menjana pendapatan daripada kereta yang jarang digunakan. Selain itu ia membantu pengguna mendapatkan harga sewa pada kadar yang lebih berpatutan. Syarikat berkenaan juga membantu mengurangkan kesesakan jalan raya dengan memaksimumkan penggunaan kereta sedia pada tahap paling optimum. Buzzcar telah membina perniagaan yang tiada pesaing. Mereka berada di dalam blue ocean.

Jadi sekiranya anda ingin memulakan bisnes kereta sewa atau apa sahaja bisnes, sebolehnya cuba hasilkan blue ocean anda sendiri. Elakkan terjun ke dalam red ocean dan lemas di dalamnya. Tidak semestinya anda perlu mencipta perniagaan yang baru. Kenalpasti siapakah segmen pelanggan anda. Kemudian fikirkan apakah masalah-masalah yang dihadapi oleh mereka. Seterusnya fikirkan bagaimana anda boleh membantu menyelesaikan masalah pelanggan anda dengan memberikan jalan penyelesaian terbaik.

TIP TUNTUT SAMAN ATAU HUTANG

Assalamualaikum dan salam hormat

Baru-baru ini saya menerima email begini

“Assalamualaikum..saya ingin bertanya, sekiranya kereta yg disewa pelanggan mendapat saman PDRM @ JPJ, apakah prosedurnya? Bagaimakah jika prlanggan tdk mahu membayarnya kerana telah melalui tempoh yg lama sebelum saman diketahui (melalui semakan online @ pos)..tq”

Secara ringkasnya saya menjawab begini

Wasalam

  • Maklumkan pelanggan minta mereka bayar secara baik.
  • Kalau tak bayar buat laporan polis. Maklumkan kepada pelanggan.
  • Kalau tak bayar juga masukkan nama mereka dalam www.senaraipenipu.com kemudian maklumkan kepada pelanggan.
  • Kalau tak bayar juga anggap tak ada rezeki.

Tip Tambahan

  • Pada masa depan sebolehnya tapis pelanggan, pastikan anda tahu di mana pelanggan bekerja.
  • Kalau bank mereka akan buat gangguan di tempat kerja pelanggan.
  • Gangguan sampai tahap pelanggan terloncat-loncat mahu membayar hutang he he.

Esoknya saya menerima email ini

Terima kasih byk2 atas nasihat tuan..bila saya hantar message spt ini :

“Maaf..sehingga kini tiada respon dari encik..saya beri peluang utk encik respon dlm masa terdekat..sekiranya tiada pembayaran, saya akan melakukan tindakan berikut:

  • Buat laporan polis.
  • Muat naik maklumat encik dlm website berikut: www.senaraipenipu.com dan medium sosial yg lain spt fb,blog,tweeter,instagram dll..harap maklum.

Akhirnya mlm td dia respon begini :

“Saya tengah usahakan. Saya akan jelaskan bayaran pada masa yang terdekat. Harap maklum. Sekian”

Sekurang2 ada perkembangan positif..tak sia2 saya mengenali tuan..t.kasih sekali lagi..

He he mudah bukan nak kutip hutang daripada pelanggan. Kaedah ini boleh digunakan oleh sesiapa sahaja yang nak kutip hutang. Tak perlu buang duit nak upah peguam dan sebagainya.

Walau bagaimanapun strategi ini tidak 100% terjamin. Namun ia pasti membuatkan mereka melompat-lompat untuk membayar hutang anda. Tak percaya cuba buat.

ps : maaf kalau ada salah ejaan, saya copy paste saja email yang diterima.

STRATEGI PEMASARAN MR TONY

418513_10150546663032789_1473877445_n

Gambar di atas merupakan gambar keluarga Mr Tony. Beliau merupakan pengusaha yang terlibat di dalam bidang percetakan. Syarikat saya memang dari dulu banyak buat tempahan daripada beliau. Apa yang saya nak kongsikan adalah strategi pemasaran yang beliau gunakan. 

Kalau tak silap, saya menerima email daripada Mr Tony sekitar tahun 2008. Saya rasa dia dapat email saya daripada iklan kereta sewa yang saya pos di mudah.my. Apa yang beliau lakukan boleh kira spam juga la. Tapi spam yang kira boleh diterima.

Picture51

Selepas terima email beliau, saya hanya buat tempahan sikit-sikit. Maklumlah syarikat masih kecil. Saya akan membuat tempahan borang perjanjian kereta sewa sebanyak 10 buku dan bisnes kad 3 kotak. Mahu setahun juga nak habis stok tu.

Sekarang tempahan saya semakin bertambah. Setiap kali membuat tempahan minima 100 buku dan ianya akan habis dalam masa 3 bulan sahaja.

Apa yang saya perhatikan, semakin syarikat saya membesar, maka tempahan kepada Mr Tony juga semakin banyak. Apa yang menariknya syarikat saya bukan satu-satunya syarikat yang beliau approach.

Mungkin ada beberapa lagi syarikat yang beliau spam masa itu. Saya percaya bilangan tempahan mereka juga semakin meningkat.

SPAM CARA MR TONY

Strategi pemasaran Mr Tony ni sangat menarik. Beliau akan cuba approach syarikat-syarikat kecil. Walaupun tempahan yang beliau terima sangat kecil, namun beliau tidak kisah. Beliau percaya, semakin maju perniagaan pelanggan beliau, maka perniagaannya juga akan berkembang.

Keadaan berkenaan mungkin benar kerana pada hari ini setiap kali saya membuat tempahan, beliau mengambil masa yang lebih lama untuk menyiapkan tempahan berkenaan. Mungkin kapasiti mesinnya tidak lagi dapat menampung permintaan yang semakin meningkat.

Kadangkala, terfikir nak buat tempahan dekat syarikat lain, tetapi memandangkan saya sudah lama berurusan dengan beliau maka saya batalkan niat saya.  Lagipun setakat ini saya masih berpuas hati dengan perkhidmatan beliau.

Sungguh pun begitu, Mr Tony perlu selesaikan masalah kelewatan tempahan. Kalau tidak, mungkin pelanggan-pelanggannya akan beralih kepada pesaingnya yang lain.

TIRU STRATEGI MR TONY

Saya rasa, strategi Mr Tony boleh di gunakan dalam mana-mana perniagaan termasuk kereta sewa. Berikut merupakan antara beberapa tip yang anda boleh lakukan.

  1. Cuba senaraikan prospek-prospek yang berpotensi menggunakan perkhidmatan/produk anda.
  2. Spam secara baik dengan menghantar email pemberitahuan.
  3. Elakkan menjual membuta tuli. Nyatakan bagaimana perniagaan anda boleh membantu prospek.
  4. Setiap kali menghantar email, doakan prospek seperti “Have a nice day” selamat maju jaya dan sebagainya.
  5. Walaupun tempahan yang anda terima kecil, cuba lakukan yang terbaik.
  6. Bina hubungan yang baik dengan pelanggan.
  7. Sentiasa perbaiki mutu perkhidmatan supaya pelanggan sentiasa berpuas hati.

Insya Allah sekiranya anda amalkan tip di atas. perniagaan anda pasti berkembang seperti yang dialami oleh Mr Tony. Apa yang penting anda perlu buat kerja sedikit dan bersabar.

Sampai satu tahap anda akan mempunyai sekumpulan pelanggan setia yang memberikan wang kepada anda sepanjang masa tanpa henti.

Analytic Code