Wahi Abd Rashid

Category Archives: Bisnes Kereta Sewa

APAKAH 20% AKTIVITI YG BAKAL UBAH 80% HIDUP ANDA?

Ada 1 konsep.Namanya KONSEP PARETO. 20% aktiviti memberi kesan kepada 80% hidup.

Saya terjumpa ilmu ini sebenarnya 3 tahun dah saya pegang ilmu ni. Selepas saya gunakan, memang ajaib.

Bisnes berkembang dengan cepat. Jika ada ujian,lebih rilex. Rasa energy sangat tinggi. Tak pernah rasa sebelum ini.
.
Inilah formula ilmu ini:-

“Kejayaan sehari bermula dari apa yg kita buat pada waktu pagi hari.Semakin kualiti waktu pagi,semakin berjaya hari itu.”

Apa tabiat patut dibuat pada waktu pagi?

  • Bangun sebelum subuh. (waktu sedut energy )
  • Terus mandi ( otak cergas)
  • Solat tahajjjud/ meditasi bg bukan islam
  • berdoa sblm subuh (mustajab, doa tiada hijab)
  • solat sunat subuh (lebih baik dari dunia dan seisinya)
  • solat subuh jemaah (umpama solat tahajjud full satu malam)
  • mengaji alquran (ajar otak berfikir kreatif)
  • bersenam (kalori dibakar tinggi,minda lebih cerdas)
  • sarapan sblm pkl 8am (badan perlu makanan time ni sup dapat bekerja baik)

Fokus yg atas ni sahaja dua bulan,Insya Allah hidup anda berubah secara TERKEJUT.Dengan Izin-Nya.

Credit : Nor Azima Mohd Razalli (Ahli group Titanium Circle DAO)

APA RISIKO SEWA KERETA PADA GRAB DAN UBER?

 

Salam hormat, artikel ni saya tulis untuk explain sikit tentang pro & cons sewaan kereta pada driver Grab & Uber. Ni pun sebab ada sorang akak ni dah lama cuba call saya untuk bertanya berkenaan hal ni.

So artikel ni saya tulis untuk memudahkan kerja saya, tak payah lagi saya nak kena explain satu-satu. Ok ceritanya macam ni, menurut akak ni dia ada sorang kawan buat Grab.

Income Alhamdulillah masyuk katanya. Menurut akak ni, kawan dia ni ada kenal ramai driver Grab yang tak ada kereta. So kawannya minta akak ni beli kereta dan sewakan kepada driver Grab.

Masalahnya akak ni tak tahu apa risiko-risiko yang dia kena hadap kalau supply kereta dekat driver Grab. Ok untuk bagi akak ni mudah faham saya explain macam ni.

Kereta sewa ni tahap optimum untuk disewakan adalah setakat 200,000 KM (ikut jenama kereta). Lepas 200,000 KM kereta masih boleh disewakan lagi, tapi kutipan sewa biasanya habis digunakan untuk repair saja.

Biasanya syarikat kereta sewa akan buat loan di antara 7 hingga 9 tahun (terbaik 7 tahun je). Jarang sangat kereta sewa boleh sampai 7 tahun. So saya jangka kereta sewa ni paling lama boleh bertahan 5 tahun.

Kalau dapat bertahan lebih lama dari 5 tahun tu kira bonus la. Jadi dalam masa 5 tahun, kereta ni patut bergerak maksimum 200,000 KM. Dalam setahun kereta ni boleh bergerak dalam 40,000 KM saja (200,000 KM / 5 tahun = 40,000 KM)

Sebulan kereta ni boleh bergerak 3,333 KM saja (40,000 KM / 12 bulan = 3,333 KM). Dalam masa sehari kereta ni boleh bergerak 111 KM saja (3,333 KM / 30 hari = 111 KM).

Nampak tak apa masalah kat sini? Korang agak berapa jarak penggunaan driver Grab dalam sehari? Apa yang pasti penggunaan mesti lebih jauh, makin banyak bergerak, makin banyak la masyuk.

Katakan secara purata driver Grab drive sejauh 200 KM sehari (ni kira mustahillah), maknanya sebulan dia akan drive sejauh 6,000 KM (200 KM x 30 hari = 6,000 KM). Dalam setahun dia akan drive sejauh 72,000 KM (6,000 KM x 12 bulan = 72,000 KM).

Dalam masa 3 tahun, kereta tu akan bergerak sejauh 216,000 KM. Saya jangka tidak sampai 3 tahun, driver tu akan serah balik kereta tu sebab kereta dah mula buat hal.

So kalau korang beli kereta dan buat loan 7 tahun. Siapa yang nak bayar baki loan selama 4 tahun? Biasanya kereta mesti cukup 5 tahun baru boleh let go supaya tak perlu top up untuk settlekan loan.

So pada pandangan saya sewaan kereta pada driver Grab & Uber adalah tak praktikal. Untuk short terms memang masyuk, tapi untuk long terms tak berbaloi. Saya sendiri pun tak sanggup nak sewakan kepada driver Uber & Grab.

Itu belum kira lagi kalau driver tu lenjan 10,000 KM sebulan. Tak sampai 2 tahun kereta dah jahanam. Lepas saya explain macam tu, akhirnya akak tu pun faham. Harap korang yang dok plan nak sewa kat Grab atau Uber fikir la dulu ye.

Kalau nak buat pun, sewaan mesti base on penggunaan kereta tu bukan bayaran fix. Makin heavy use kereta tu maka sewaan pun jadi lebih mahal. Baru win-win situation.

TIP HIJRAH MENJADI USAHAWAN

Gambar yang diambil oleh pelajar saya masa bekerja di Universiti dulu.

Gambar di atas adalah gambar yang diambil oleh pelajar saya di dalam makmal tempat saya bekerja dulu. Kalau tak silap gambar ni diambil pada tahun 2006. Masa tu saya masih bekerja sebagai tutor di sebuah universiti di Sarawak.

Sejak tahun 2011 saya dah berhenti kerja dari universiti berkenaan dan kini sudah menjadi usahawan kereta sewa sepenuh masa. Gambar ni mengingatkan saya kenangan masa masih bekerja makan gaji dulu. Ok apa tujuan saya share gambar di atas? untuk makluman anda baru-baru ni saya ada terima mesej seperti di bawah.

 

Mesej di facebook

Ok secara ringkasnya individu berkenaan menyatakan beliau ingin berhijrah menjadi usahawan, malangnya usahanya masih belum berhasil. Masalahnya semakin bertambah apabila pinjaman bank yang dibuat untuk memulakan perniagaan juga sudah habis licin.

Sekarang beliau terpaksa menanggung hutang kerana perniagaan yang diusahakan tidak menjadi. Membaca mesej individu berkenaan membuatkan saya teringat perasaan ketika masih bekerja makan gaji dahulu.

Dengan kos sara hidup yang semakin mahal, gaji pun cukup-cukup makan je, stress di tempat kerja lagi. Saya betul-betul faham perasaan individu berkenaan. Saya pun pernah melaluinya suatu ketika dulu.

Jadi artikel ni saya tulis untuk berkongsi sedikit pengalaman bagaimana untuk berhijrah menjadi usahawan dengan cara yang betul.

Sebenarnya untuk berhijrah menjadi usahawan ianya tidaklah sesukar mana. Cuma ramai yang tidak tahu cara yang betul. Saya harap tip-tip dalam artikel ini dapat membantu anda yang mahu berhijrah menjadi usahawan.

Ok dipendekkan cerita, sekiranya anda masih bekerja makan gaji dan mahu berhijrah menjadi usahawan, perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah “Jangan Hasilkan Produk Sendiri Dulu”.

Dalam kes di atas, individu berkenaan membuat pinjaman bank untuk memulakan perniagaan menghasilkan sabun pencuci.

Mungkin dia lihat ada orang yang buat bisnes membekal sabun pencuci, nampak macam best je, jadi dia pun ambil keputusan untuk memulakan perniagaan berkenaan. Dia pun belilah segala bahan-bahan dan mesin untuk membancuh sabun.

Katanya sebab nak bantu orang-orang di kawasannya mendapatkan bekalan sabun pada harga yang lebih murah. Niat tu dah betul, tapi dalam mana-mana perniagaan, produk adalah perkara paling akhir yang anda perlu beri perhatian. Produk sebenarnya tidak penting.

Untuk memudahkan anda faham apa yang saya cuba terangkan, anda perlu tahu tentang B-I Triangle. Segi tiga ni diperkenalkan oleh Robert Kiyosaki iaitu penulis buku best seller berkenaan perniagaan dan kewangan. Saya sendiri menggunakan segi tiga ini untuk membangunkan perniagaan kereta sewa saya.

B-I Triangle

Seperti anda semua tahu, segitiga merupakan antara struktur yang paling kukuh di dunia. Jadi untuk membina perniagaan yang kukuh anda perlu membina perniagaan yang mengandungi  8 komponen yang ada di dalam segi tiga di atas.

8 KOMPONEN B-I TRIANGLE

  1. Mission
  2. Team
  3. Leadership
  4. Cashflow
  5. Communication
  6. Systems
  7. Legal
  8. Product

Nota : Kalau nak tahu tentang B-I Triangle, boleh baca buku Before You Quit Your Job – Robert Kiyosaki,

Cuba lihat di mana kedudukan produk dalam segitiga tu? last sekali kan? Banyak orang yang mahu memulakan perniagaan terlalu fokus kepada produk. Tetapi mereka lupa di dalam perniagaan terdapat komponen-komponen lain yang lebih penting yang perlu diambil kira.

Apabila komponen-komponen penting tidak diberikan perhatian, maka mana-mana perniagaan yang terlalu fokus kepada produk, lambat laun pasti akan bungkus. Dalam kes bisnes sabun di atas, pada pendapat saya individu berkenaan tersangkut dalam komponen Cash Flow.

Apabila modalnya habis digunakan untuk membeli mesin dan bahan membancuh sabun, dia tiada lagi modal untuk rolling. Ya dia mungkin berjaya hasilkan produk sabun, tapi kalau sabun tak boleh dijual maka dia tiada cash flow. Dalam perniagaan cash flow ni sama macam oksigen.

Manusia akan mati kalau tiada oksigen. Bisnes juga akan mati kalau tiada cash flowJadi kalau anda baru nak belajar berhijrah menjadi usahawan, Sebolehnya “Elakkan Menghasilkan Produk Sendiri”. Risiko terlalu besar, dan banyak lagi komponen lain yang anda perlu beri perhatian.

Ok kalau tak boleh buat produk sendiri, saya nak jual apa? Ok sepatutnya buat permulaan anda fokus dahulu menjual produk orang lain. Jadi agen je dulu. Belajar dulu bagaimana untuk menjual. Belajar strategi pemasaran yang paling berkesan. Bila dah tahu menjual, baru fikir untuk hasilkan produk sendiri.

Ada produk tak reti menjual, tak guna juga. Dalam kes bisnes sabun di atas, individu berkenaan mungkin pandai hasilkan sabun, tapi kalau marketing ke laut, peluang untuk perniagaannya bungkus sangat tinggi (sekarang pun dah nyawa-nyawa ikan). Marketing ni merupakan salah satu komponen Communication dalam segi tiga di atas.

Persoalan seterusnya adalah nak jadi agen produk apa?. Ok kat sini korang kena tumpu perhatian sikit, ramai yang tersilap langkah di sini. Nak jadi agen ni kena tengok balik apa minat korang? apa passion korang? Terbaik pilih untuk jadi agen dalam bidang yang korang minat.

Kalau anda minat dalam bidang fesyen, jadilah agen dalam bidang fesyen. Banyak pemilik fesyen yang menyediakan sistem dropship. Anda hanya fokus mempromosikan produk mereka dan pemilik produk akan fokus kepada pengeluaran dan penghantaran produk.

Kalau anda minat dalam bidang kecantikan dan kesihatan, anda boleh jadi agen produk kecantikan, Kalau anda minat dalam bidang makanan, anda boleh jadi agen produk makanan. Kalau anda minat dalam bidang kewangan dan pelaburan, anda boleh jadi agen insuran, unit amanah dan juga hartanah.

Kalau anda minat dalam bisnes kereta sewa, anda boleh jadi agen di syarikat saya. Anda hanya perlu promosikan perniagaan kereta sewa, dan syarikat saya akan uruskan penghantaran kereta kepada pelanggan. Komisen sebanyak 10% daripada kadar sewa akan diberikan untuk setiap tempahan yang berjaya.

Apabila anda menjadi agen, elakkan terlalu fokus mengejar keuntungan dan duit (sebab tu korang kena pilih bidang yang korang minat dan passion). Bila korang buat benda yang korang minat, korang akan terus buat walaupun tak dapat apa-apa. Ianya berkenaan dengan kepuasan, bukan lagi soal duit.

Dalam perniagaan, buat sampai jadi tu penting. Banyak yang memulakan perniagaan sebab ikut-ikutan atau sebab nak kejar untung. Tengok orang lain buat bisnes macam best saja, dia pun nak ikut buat. Bila tak dapat hasil yang diharapkan terus lemah semangat dan give up. Mulalah melompat buat bisnes lain.

Saya sendiri buat perniagaan kereta sewa sebab minat. Dari kecil lagi saya minat dengan kenderaan, kalau dapat bawa bermacam-macam kenderaan tu macam satu kepuasan kepada saya.

Walaupun menghadapi banyak masalah sepanjang membangunkan perniagaan kereta sewa, saya tetap komited dengan perniagaan ini sebab saya buat kerana kepuasan diri sendiri. Untung tu belakang kira. Syukur Alhamdulillah saya sudah berada dalam bisnes kereta sewa lebih daripada 10 tahun.

Syarikat kereta sewa saya juga terus berkembang. Kami banyak bangunkan teknologi-teknologi kereta sewa yang tiada pada syarikat lain. Antaranya kami mempunyai sistem tempahan kereta sewa yang hampir 100% automatik. Hanya dengan beberapa klik saja tempahan boleh diselesaikan dalam masa yang sangat pantas.

Ok soalan seterusnya bagaimana nak cari pemilik produk yang sesuai? Ok sebenarnya banyak pemilik produk memerlukan agen untuk membantu memasarkan produk mereka. Tak larat beb nak buat sorang-sorang. Nak hasilkan produk satu hal, nak cari customer satu hal. Nak urus bisnes satu hal.

Tengok balik segi tiga di atas, ada 8 komponen yang perlu di ambil kira. Tetapi kalau anda menjadi agen kepada sesuatu produk, komponen di dalam segi tiga tu terus lengkap.

  • Mission = Niat berniaga agen untuk menambah nilai hidup pelanggan.
  • Team = Kerjasama di antara pemilik produk, kakitangannya dan agen.
  • Leadership = Bimbingan perniagaan daripada pemilik produk yang lebih berpengalaman.
  • Cash Flow = Modal biar pemilik produk fikirkan.
  • Communication = Agen bantu promosikan produk.
  • System = Pemilik perniagaan dah ada sistem perniagaan sendiri.
  • Legal = Pemilik perniagaan uruskan hal ehwal berkaitan perundangan dan lesen.
  • Product = Pemilik produk boleh memperbaiki kualiti produk dari masa ke semasa.

Bila komponen dalam segi tiga itu lengkap, Insya Allah perniagaan itu akan terus bertahan.

Ok next question adalah bagaimana nak cari pemilik produk yang sesuai? Lepas anda dah decide nak buat bisnes dalam dalam bidang apa, maka carilah pemilik produk yang ada track rekod yang bagus. Boleh follow mereka di facebook, tengok testimoni-testimoni agen mereka yang sudah berjaya.

Selain stalker pemilik produk secara online, anda boleh berjumpa dengan ramai pemilik produk dalam pelbagai seminar perniagaan. Masa pergi seminar tu jangan la hanya fokus untuk datang belajar saja. Seminar perniagaan adalah tempat pemilik produk berkumpul. Dapatkan bisnes kad pemilik produk sebanyak mungkin.

Mana tahu ada produk yang sesuai dengan jiwa anda. Bila anda menjadi agen kepada sesuatu produk, biasanya pemilik produk akan mengajar anda cara pemasaran yang sudah proven.

Anda hanya fokus mencari pelanggan dan pemilik produk akan fokus membekalkan produk. Tak perlu dah nak langgar dinding.

Ok next step lepas anda dah tahu nak jadi agen produk apa, ini merupakan tip yang ramai terlepas pandang. Sepanjang menjadi agen, cuba berlaku jujur dengan pemilik produk, support mereka sepenuh hati, betulkan niat mengapa anda menjadi agen kepada pemilik produk.

Sebolehnya elakkan mencuri idea pemilik produk dan menjadi pesaing kepada mereka suatu hari nanti. Kalau ada perkara yang boleh diperbaiki, maklumkan kepada pemilik produk. Sama-sama grow.

Apabila ilmu perniagaan dah cukup mantap, sales anda dah konsisten, database pelanggan dah banyak, strategi pemasaran dah mahir, rundinglah dengan pemilik produk untuk menjadi bisnes partner mereka.

Anda boleh tawarkan menjadi anak syarikat, pengurus cawangan (dengan share) atau apa saja kerjasama yang win-win.

Macam saya lakukan dengan agen-agen saya, mana yang bagus, saya tawarkan untuk menjadi pemegang saham dalam anak syarikat yang saya tubuhkan. Mereka boleh fokus untuk operasi kereta sewa di lokasi yang ditetapkan.

Syarikat saya pula akan melabur dalam anak syarikat berkenaan. Apa yang bagus tentang kerjasama begini adalah, syarikat saya dapat mengekalkan agen-agen yang jujur dan bagus. Syarikat saya juga tidak perlu lagi buang masa untuk melatih agen-agen baru setiap masa.

Perniagaan pun lebih mudah dikembangkan sebab agen ini akan lebih bersemangat untuk mengembangkan syarikat mereka sendiri (anak syarikat). Pada masa ini agen-agen ini sudah boleh berhijrah menjadi usahawan sepenuh masa. Semua komponen dalam segi tiga di atas juga sudah lengkap.

Nampak tak bagaimana proses untuk berhijrah menjadi usahawan dengan cara yang betul? Ilmu ini saya rasa tidak pernah diajar di mana-mana tempat. Semuanya berdasarkan pengalaman dan pemerhatian saya terhadap individu yang dulunya hanya makan gaji, kini menjadi usahawan yang berjaya.

Ok sebagai ringkasan berikut merupakan perkara yang anda perlu lakukan untuk berhijrah menjadi usahawan.

  1. Elakkan memulakan perniagaan dengan menghasilkan produk sendiri.
  2. Belajar jadi agen dahulu.
  3. Pilih bidang perniagaan yang anda minat.
  4. Fokus untuk menambah nilai hidup pelanggan, elakkan terlalu fokus kepada keuntungan.
  5. Sentiasa berlaku jujur dengan pemilik produk.
  6. Bantu pemilik produk untuk kembangkan perniagaan mereka.
  7. Sekiranya berpeluang tawarkan untuk menjadi rakan kongsi dengan pemilik produk.
  8. Bila sudah yakin dengan perniagaan yang anda bangunkan, boleh fikirkan untuk berhijrah menjadi usahawan.

Ok saya harap artikel ini memberi manfaat kepada anda. Oh ya kalau anda berminat untuk menjadi agen kereta sewa boleh download Ebook Panduan Affiliate Kereta Sewa melalui link ini ==> DOWNLOAD EBOOK.

 

Ebook Panduan Affiliate Kereta Sewa

Analytic Code