Wahi Abd Rashid

APA RISIKO SEWA KERETA PADA GRAB DAN UBER?

 

Salam hormat, artikel ni saya tulis untuk explain sikit tentang pro & cons sewaan kereta pada driver Grab & Uber. Ni pun sebab ada sorang akak ni dah lama cuba call saya untuk bertanya berkenaan hal ni.

So artikel ni saya tulis untuk memudahkan kerja saya, tak payah lagi saya nak kena explain satu-satu. Ok ceritanya macam ni, menurut akak ni dia ada sorang kawan buat Grab.

Income Alhamdulillah masyuk katanya. Menurut akak ni, kawan dia ni ada kenal ramai driver Grab yang tak ada kereta. So kawannya minta akak ni beli kereta dan sewakan kepada driver Grab.

Masalahnya akak ni tak tahu apa risiko-risiko yang dia kena hadap kalau supply kereta dekat driver Grab. Ok untuk bagi akak ni mudah faham saya explain macam ni.

Kereta sewa ni tahap optimum untuk disewakan adalah setakat 200,000 KM (ikut jenama kereta). Lepas 200,000 KM kereta masih boleh disewakan lagi, tapi kutipan sewa biasanya habis digunakan untuk repair saja.

Biasanya syarikat kereta sewa akan buat loan di antara 7 hingga 9 tahun (terbaik 7 tahun je). Jarang sangat kereta sewa boleh sampai 7 tahun. So saya jangka kereta sewa ni paling lama boleh bertahan 5 tahun.

Kalau dapat bertahan lebih lama dari 5 tahun tu kira bonus la. Jadi dalam masa 5 tahun, kereta ni patut bergerak maksimum 200,000 KM. Dalam setahun kereta ni boleh bergerak dalam 40,000 KM saja (200,000 KM / 5 tahun = 40,000 KM)

Sebulan kereta ni boleh bergerak 3,333 KM saja (40,000 KM / 12 bulan = 3,333 KM). Dalam masa sehari kereta ni boleh bergerak 111 KM saja (3,333 KM / 30 hari = 111 KM).

Nampak tak apa masalah kat sini? Korang agak berapa jarak penggunaan driver Grab dalam sehari? Apa yang pasti penggunaan mesti lebih jauh, makin banyak bergerak, makin banyak la masyuk.

Katakan secara purata driver Grab drive sejauh 200 KM sehari (ni kira mustahillah), maknanya sebulan dia akan drive sejauh 6,000 KM (200 KM x 30 hari = 6,000 KM). Dalam setahun dia akan drive sejauh 72,000 KM (6,000 KM x 12 bulan = 72,000 KM).

Dalam masa 3 tahun, kereta tu akan bergerak sejauh 216,000 KM. Saya jangka tidak sampai 3 tahun, driver tu akan serah balik kereta tu sebab kereta dah mula buat hal.

So kalau korang beli kereta dan buat loan 7 tahun. Siapa yang nak bayar baki loan selama 4 tahun? Biasanya kereta mesti cukup 5 tahun baru boleh let go supaya tak perlu top up untuk settlekan loan.

So pada pandangan saya sewaan kereta pada driver Grab & Uber adalah tak praktikal. Untuk short terms memang masyuk, tapi untuk long terms tak berbaloi. Saya sendiri pun tak sanggup nak sewakan kepada driver Uber & Grab.

Itu belum kira lagi kalau driver tu lenjan 10,000 KM sebulan. Tak sampai 2 tahun kereta dah jahanam. Lepas saya explain macam tu, akhirnya akak tu pun faham. Harap korang yang dok plan nak sewa kat Grab atau Uber fikir la dulu ye.

Kalau nak buat pun, sewaan mesti base on penggunaan kereta tu bukan bayaran fix. Makin heavy use kereta tu maka sewaan pun jadi lebih mahal. Baru win-win situation.

One Thought on “APA RISIKO SEWA KERETA PADA GRAB DAN UBER?

  1. Terima kasih tuan. Saya akan ikut cadangan akhir tuan, kena buat win-win situation.

Leave a Reply

Post Navigation

Analytic Code